Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Αυτή είναι η πρώτη χώρα που ασπάστηκε τον χριστιανισμό

Η Αρμενία είναι η πρώτη χώρα που ασπάστηκε τον χριστιανισμό, σύμφωνα με το BBC. Σήμερα, το 95% των Αρμενίων είναι χριστιανοί, με τα αρχαία μνημεία και τις εκκλησίες που είναι σκόρπιες σε όλη την χώρα να εξιστορούν την πορεία της θρησκευτικής ιστορίας των Αρμενίων.
Σύμφωνα με τον μύθο, ο Άγιος Γρηγόριος ο Φωτιστής, γιος του Ανάκ του Πάρθου, είχε φυγαδευτεί στην Καππαδοκία, όπου απέκτησε χριστιανική παιδεία. Η πίστη του ήταν τόσο μεγάλη, που έλεγαν πως μπορούσε να ευαγγελιστεί έναν ολόκληρο λαό, όπως και έγινε.
Ο τότε βασιλιάς της Αρμενίας Τηριδάτης είχε εξοργιστεί με την πίστη του Γρηγορίου και τον είχε υποβάλει σε βασανιστήρια. Ωστόσο, όταν ο πρώτος αρρώστησε, ο Γρηγόριος ήταν ο μόνος που μπορούσε να τον θεραπεύσει.
Αφότου θεράπευσε τον βασιλιά, ο Γρηγόριος, με την συγκατάθεση και προτροπή του Τηριδάτη, χειροτονήθηκε επίσκοπος Αρμενίας και βάπτισε στον Ευφράτη ποταμό τον βασιλιά και όλο το λαό. Το 301 μ.Χ. η Αρμενία κήρυξε τον χριστιανισμό ως επίσημη θρησκεία της.
huffingtonpost 
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.


grizosgatos.blog@gmail.com