Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Ποια είναι τα πιο «παχυντικά» τρόφιμα

Γλυκά, φαγητά τύπου fast-food, ζυμαρικά, ψωμί αποτελούν μερικά μόνο παραδείγματα τροφίμων που θεωρούνται άκρως «παχυντικά». Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που πολλοί πιστεύουν ότι «απαγορεύονται» σε μια δίαιτα ή ότι γενικά θα πρέπει να αποφεύγονται από άτομα που θέλουν να διατηρήσουν σταθερό σωματικό βάρος.
Στην πραγματικότητα όμως, τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά. Έτσι, αν και οι παραπάνω επιλογές έχουν σχετικά υψηλό θερμιδικό περιεχόμενο, εν τούτοις, κανένα τρόφιμο δεν είναι από μόνο του ικανό να μας «παχύνει» ή αντίστοιχα να μας «αδυνατίσει». Και αυτό, γιατί η πορεία του σωματικού βάρους καθορίζεται από το σύνολο των συνηθειών διατροφής και άσκησης κάθε ατόμου και από τη διαφορά που προκύπτει μεταξύ των θερμίδων που προσλαμβάνονται και εκείνων που «καίγονται» κατά τη διάρκεια της μέρας.

Συνεπώς, θα λέγαμε πως όλα τα τρόφιμα μπορούν να έχουν θέση σε ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο, αρκεί να καταναλώνονται στην κατάλληλη ποσότητα και συχνότητα. Άλλωστε, δε θα πρέπει να ξεχνάμε πως το μέτρο, η ποικιλία και η ισορροπία αποτελούν την καλύτερη «συνταγή» για την υιοθέτηση ενός υγιεινού διατροφικού προτύπου, το οποίο θα μπορεί να διατηρηθεί μακροχρόνια και θα συμβάλλει όχι μόνο στην αποτελεσματική διαχείριση του σωματικού βάρους αλλά και στην επίτευξη μιας καλής υγείας.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.


grizosgatos.blog@gmail.com