Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Τι θα συνέβαινε στον άνθρωπο αν μετακόμιζε στον Άρη

Το όνειρο του αποικισμού του Άρη στοίχειωνε την ανθρωπότητα για αιώνες και πλέον δεν είναι ένα τρελό σενάριο επιστημονικής φαντασίας.
Πώς θα ήταν όμως ένα τέτοιο ενδεχόμενο; Πώς θα αναπνέαμε και με τι θα τρεφόμασταν στον αφιλόξενο Κόκκινο Πλανήτη;
Τον Κόκκινο Πλανήτη που έχουν βάλει πια για τα καλά στο στόχαστρό τους οι επιστήμονες, αναλύοντας κάθε τετραγωνικό μέτρο του και κομίζοντας συνεχώς νέες γνώσεις.
Ξέρουμε πλέον ότι ο Άρης δεν είναι τόσο ζεστός όσο η Αφροδίτη και ο Ερμής ή τόσο κρύος σαν τον Πλούτωνα. Ούτε τόσο αεριώδης φυσικά σαν τον Δία και τον Κρόνο.
Παρά ταύτα, οι διαφορές του με τη Γη είναι κολοσσιαίες, διαθέτοντας θερμοκρασίες που θα έκαναν την Ανταρκτική να κρύβεται από ντροπή. Κι ενώ το βασικό συστατικό της γήινης ατμόσφαιρας είναι το άζωτο (78%), στον Άρη κυριαρχεί το διοξείδιο του άνθρακα (95%), εκεί που στη Γη υπάρχει σε ποσοστό μόλις 0,04%.
mamrartmamnnnefe1
Αυτό το γεγονός και μόνο θα μας σκότωνε στη στιγμή, αν δεν προσαρμοζόμασταν ταχύτατα στις συνθήκες ζωής του Άρη. Αυτό το σενάριο μελετά με μανία ο αμερικανός βιολόγος Scott Solomon, της Σχολής Βιολογίας του Rice University (Τέξας), ο οποίος στο σύγγραμμά του «Future Humans: Inside the Science of Our Continuing Evolution» διατείνεται ότι ένα είδος οφείλει να εξελιχθεί τάχιστα μέσα σε ένα νέο περιβάλλον αν θέλει να επιβιώσει.
Ο Solomon μιλά ουσιαστικά για πλήρη μετάλλαξη του ανθρώπινου οργανισμού, η οποία δεν θα συμβεί φυσικά στη στιγμή παρά σε μερικές εκατοντάδες γενιές. Όπως έχει υπολογίσει σε εξελικτικούς όρους, θα χρειαστούν κάπου 6.000 χρόνια για να μπορεί ο άνθρωπος να επιβιώνει χωρίς βοηθητικές συσκευές στον Άρη. «Αυτό συμβαίνει συνεχώς σε ζώα και φυτά που ζουν απομονωμένα σε νησιά … ενώ όμως ο σχηματισμός νέων ειδών στα νησιά μπορεί να πάρει ακόμα και χιλιάδες χρόνια, ο επιταχυνόμενος ρυθμός μετάλλαξης στον Άρη και οι έντονες αντιθέσεις ανάμεσα στις συνθήκες Γης και Άρη θα επιταχύνουν πιθανότατα τη διαδικασία».
mamrartmamnnnefe2
Ο Άρης έχει πιο ασθενή βαρύτητα σε σχέση με τη Γη. Αυτό θα προκαλέσει μια γρήγορη απώλεια της οστικής μάζας, κάτι που ισοδυναμεί με περισσότερα κατάγματα και τραυματισμούς. Αρχικά τουλάχιστον, μιας και όπως μας λέει ο Solomon, «έπειτα από αρκετές γενιές, οι αρειανοί άνθρωποι θα καταλήξουν με πιο χοντρά κόκαλα, κάτι που θα τους δώσει ένα πιο στιβαρό παρουσιαστικό».
Στον Άρη υπάρχει επίσης πολύ μεγαλύτερη ακτινοβολία και τα σώματά μας θα πρέπει να παράγουν μεγαλύτερες ποσότητες καροτενοειδών, ώστε να μπορούν να προστατευτούν με φυσικό τρόπο. Ως αποτέλεσμα, ο άνθρωπος θα αποκτήσει ένα πιο πορτοκαλί χρώμα, μοιάζοντας ουσιαστικά με ανθρωπόμορφο καρότο!
mamrartmamnnnefe3
Κι αυτά δεν είναι παρά η αρχή των γενετικών μεταλλάξεων που θα υποστεί το ανθρώπινο είδος αν ζήσει ποτέ στον εχθρικό Κόκκινο Πλανήτη…
newsbeast.gr 
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com