Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Ποια φρούτα και λαχανικά πρέπει να αποθηκεύονται χωριστά

Η σωστή αποθήκευση των φρούτων και των λαχανικών εξασφαλίζει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής για τα προϊόντα και φυσικά σας γλιτώνει από τη σπατάλη χρημάτων.

Γι' αυτό το λόγο είναι πολύ σημαντικό να αποθηκεύονται σωστά και να ξεχωρίζετε όσα... δεν ταιριάζουν! Ορισμένα φρούτα και λαχανικά καθώς ωριμάζουν παράγουν μια οργανική ένωση που ονομάζεται αιθυλένιο. Το αιθυλένιο όμως προωθεί την αποσύνθεση άλλων, ευαίσθητων προϊόντων που αποθηκεύονται στο ίδιο μπολ ή στο ίδιο συρτάρι του ψυγείου.
Ποια φρούτα και λαχανικά δεν ταιριάζουν:
- Κρεμμύδια & πατάτες: Τα κρεμμύδια παράγουν αιθυλένιο σε μικρές ποσότητες. Η γεύση της πατάτας μπορεί να «απορροφήσει» το άρωμα και τη μυρωδιά του κρεμμυδιού εάν τα δύο προϊόντα αποθηκευτούν μαζί.
- Μπανάνα & οποιοδήποτε άλλο φρούτο/λαχανικό: Η μπανάνα πρέπει να... απομονώνεται από όλα τα άλλα φρέσκα προϊόντα, αφού προωθεί τη γρήγορη ωρίμανση  και αποσύνθεσή τους.
 baby.gr

Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.


grizosgatos.blog@gmail.com