Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Η ευρωπαϊκή χώρα που δεν μπορεί να βρει όσους εργαζόμενους χρειάζεται

Μπορεί η ανεργία στον ευρωπαϊκό νότο να καλπάζει, όμως μια χώρα του βορρά κάνει τα πάντα για να καλύψει τις μεγάλες της ανάγκες
Adtech Ad
Η ανεργία των Ευρωπαίων, και ιδιαίτερα των νέων στις χώρες του νότου, μαστίζει πολλές από τις οικονομίες της ευρωπαϊκή ηπείρου. Μια, όμως, χώρα βρίσκεται στη… δυσάρεστη θέση να υπερκαλύπτει τις ανάγκες της σε τόσο μεγάλο βαθμό, όπου αυτό τείνει να μετατραπεί σε πρόβλημα.
AdTech Ad
Ο λόγος για τη Δανία, η οποία παρουσιάζει σημαντικό έλλειμμα σε ανθρώπινο δυναμικό σε κλάδους όπως η πληροφορική, οι ηλεκτρολόγοι, οι μηχανικοί και οι ξυλουργοί.
Όπως αναφέρει ρεπορτάζ των New York Times, πάνω από τις μισές εταιρείες σε αυτούς τους τομείς δεν έχουν τη δυνατότητα να στρατολογήσουν τα κατάλληλα στελέχη και να αναπληρώσουν καίριες θέσεις εργασίας. Προκειμένου να προσελκύσουν το κατάλληλο εργατικό δυναμικό, οι εταιρείες προσφέρουν μεγαλύτερα οικονομικά κίνητρα, ενώ οι εταιρείες που πάσχουν από έλλειψη εργαζομένων αναγκάζονται να μειώσουν την παραγωγή τους, να απορρίψουν συμβόλαια και να αναβάλουν σχέδια επέκτασής τους.
Η περίπτωση της Δανίας αποδεικνύει ότι υπάρχουν προβλήματα ακόμη και όταν τα πράγματα πάνε καλά, σημειώνει το ρεπορτάζ των NYT. Μια χώρα με πληθυσμό λίγο λιγότερο από έξι εκατ. παράγει πάρα πολλά προϊόντα, από φάρμακα μέχρι βιομηχανικό εξοπλισμό. Προκειμένου να ενισχύσει τον κλάδο της τεχνολογίας, η δανική κυβέρνηση επιφόρτισε κάποιον σημαίνοντα επιστήμονα να καλλιεργήσει σχέσεις με την Google και με άλλες εταιρείες του κλάδου.
Έπειτα μια περίοδο επώδυνης ύφεσης, η ανεργία στη Δανία κυμαίνεται στο 4,3%, που είναι το χαμηλότερο δυνατό επίπεδο χωρίς να προκληθεί αύξηση του πληθωρισμού. Κατά τη διάρκεια της οικονομικής ανάπτυξης μία δεκαετία πριν, η ανεργία υποχώρησε έως 2,4%, οδηγώντας σε αυξήσεις μισθών και τιμών. Η κυβέρνηση προσπαθεί απεγνωσμένα να αποφύγει μια τέτοια κατάσταση.
Οι ρυθμοί ανάπτυξης σήμερα στη Δανία είναι αρκετά μετριοπαθείς. Πέρυσι, η ανάπτυξη κινήθηκε στο 1,2%, παρά το γεγονός ότι υπήρχε μεγάλη ζήτηση για προσλήψεις. Η ζήτηση, όμως, για εργαζόμενους έχει αυξηθεί τόσο πολύ σε ορισμένους τομείς της οικονομίας, που οι οικονομολόγοι προειδοποιούν ότι μπορεί να εξαντληθεί η δυναμική ανάκαμψης.
FORTUNE GREECE
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com