Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Ποιο είναι το ισχυρότερο διαβατήριο στον κόσμο

Η εταιρεία συμβούλων Nomad Capitalist συνέκρινε και κατέταξε τα διαβατήρια 199 χωρών με βάση κάποια συγκεκριμένα κριτήρια, όπως την ανάγκη βίζας για να ταξιδέψει κανείς, τη φορολογία, τη συνολική αντίληψη για τη χώρα προέλευσης, τη διπλή υπηκοότητα και την ελευθερία στη χώρα προέλευσης.
Με βάση τα κριτήρια αυτά, το ισχυρότερο διαβατήριο στον πλανήτη είναι αυτό της Σουηδίας καθώς οι Σουηδοί μπορούν να ταξιδέψουν χωρίς βίζα σε 179 χώρες, αντιμετωπίζονται με σεβασμό στο εξωτερικό, απολαμβάνουν υψηλού βαθμού ελευθερίες στη χώρα τους, και μπορούν εύκολα να αποφύγουν τη φορολόγηση μεταφέροντας τα συμφέροντά τους σε φορολογικούς παραδείσους.
Το σουηδικό διαβατήριο ακολουθείται στην κατάταξη από εκείνα του Βελγίου, της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Ιρλανδίας, της Φινλανδίας, της Γερμανίας, της Δανίας, της Ελβετίας και του Λουξεμβούργου που συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα.
Εντύπωση προκαλεί η 35η θέση που καταλαμβάνει το αμερικανικό διαβατήριο, με το ελληνικό να βρίσκεται πιο ψηλά από εκείνο των ΗΠΑ και να βρίσκεται στην 23η θέση.
Τέλος, τα πιο «αδύναμα» διαβατήρια είναι του Πακιστάν, της Ερυθραίας, του Ιράκ, με τελευταίο στη λίστα εκείνο του Αφγανιστάν.
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com