Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Θέλετε να χάσετε λίπος; Αυτό είναι το μυστικό

Προσπαθείτε να χάσετε βάρς και η ζυγαριά έχει “κολλήσει”; Μία κουταλιά της σούπας κύμινο την ημέρα θα σας βοηθήσει να χάσετε τριπλάσιο βάρος από όσο υπολογίζατε και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Το κύμινο, εκτός από το γεγονός ότι βοηθά στην απώλεια βάρους, θα μειώσει το λίπος από το σώμα σας και θα βελτιώσει σημαντικά και τα επίπεδα της χοληστερόλης σας, με φυσικό τρόπο.

Σε αυτά τα συμπεράσματα κατέληξε μελέτη του Τμήματος Επιστημών Υγείας του ιρανικού Πανεπιστημίου Shahid Sadoughi. Η έρευνα συμπεριέλαβε 88 παχύσαρκες γυναίκες, οι οποίες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Για τρεις μήνες, και οι δύο ομάδες λάμβαναν διατροφικές συμβουλές και μείωσαν την ημερήσια πρόσληψή τους κατά 500 θερμίδες. Η μία ομάδα κατανάλωνε καθημερινά 3 γραμμάρια (λίγο λιγότερο από μία κουταλιά του γλυκού) κύμινο, διαλυμένο μέσα σε 140 γραμμάτια γιαούρτι- ίδια ποσότητα γιαουρτιού, αλλά χωρίς το κύμινο, κατανάλωνε και η δεύτερη ομάδα.
Στο τέλος της μελέτης, οι γυναίκες της ομάδας που λάμβαναν το κύμινο έχασαν περίπου 1,5 κιλό περισσότερο σε σχέση με την ομάδα ελέγχου, σε ένα σύνολο απώλειας που δεν ξεπερνούσε τα 6,5 κιλά. Ακόμη πιο εντυπωσιακό ήταν όμως το εύρημα ότι οι γυναίκες της πρώτης ομάδας παρυσίσαν και μείωση του σωματικού τους λίπους κατά 14,6%, έναντι 4.91% της ομάδας ελέγχου.
Πέρα από αυτό, οι γυναίκες που έλαβαν το κύμινο εμφάνισαν μείωση στα τριγλυκερίδια κατά 23 μονάδες, ενώ είδαν και την κακή χοληστερόλη τους να μειώνεται κατά 10 μονάδες. Και η ομάδα ελέγχου εμφάνισε βελτιώσεις, λόγω των αλλαγών που έκανε στη διατροφή του, αλλά κατά 50% μικρότερες.
Το κύμινο, πλούσιο σε φυτοστερόλες, έχει την ιδιότητα να μειώνει την απορρόφηση της χοληστερόλης από τον οργανισμό. Με δεδομένο ότι η συγκεκριμένη μελέτη είναι η πρώτη που δείχνει τα οφέλη του συγκεκριμένου μπαχαρικού στην απώλεια βάρους, οι ερευνητές υποθέτουν ότι το πετυχαίνει αυτό μέσω της αύξησης του μεταβολικού ρυθμού του οργανισμού.
Μη διστάσετε λοιπόν να προσθέσετε λίγο τριμμένο κύμινο στα λαχανικά σας (ταιριάζει με γλυκοπατάτα, κολοκύθα, καρότα και κουνουπίδι). Προσθέστε στη μαγιονέζα ή στο χούμους σας. Εναλλακτικά, ανακατέψτε το με τσίλι, σκόνη σκόρδου, σκόνη κρεμμυδιού, πάπρικα και κόκκινο πιπέρι για να αρωματίσετε τα tacos σας.

stogiatro 
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com