Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Τρεις υγιεινές τροφές που συνήθως αποφεύγουμε

Πολλές από τροφές που θεωρούμε ανθυγιεινές είναι πηγές πολύτιμων συστατικών για τον οργανισμό αν πάντοτε καταναλώνονται με μέτρο.
Πρόκειται για κάποιες παρεξηγημένες τροφές που νομίζουμε ότι πρέπει να αποφεύγουμε, ενώ στην πραγματικότητα, έχουμε πολλούς λόγους να τις καταναλώσουμε.
Δείτε για παράδειγμα τρεις από αυτές…
Φυστικοβούτυρο
Πράγματι έχει πολλές θερμίδες, γι αυτό και πρέπει να κατανώλεται σε μικρές ποσότητες. Ομως μην ξεχνάτε ότι είναι πηγή πρωτεΐνης, μαγνησίου, βιταμίνης Ε, καλίου και αντιοξειδωτικών.
Ψωμί
Πρόκειται για αμυλούχους υδατάνθρακες που παχαίνουν. Ομως, το μυστικό είναι στην ποσότητα. Δηλαδή όπως πάντα, στο μέτρο. Η διατροφική αξία του μεν ψωμιού εξαρτάται από το είδους του αλευριού που χρησιμοποιείται κατά την παρασκευή του και όταν είναι ολικής άλεσης, είναι πιο πλούσιο σε σίδηρο, ασβέστιο και ψευδάργυρο, μαγνήσιο και φυτικές ίνες.
Πατάτα
Είναι πηγή βιταμίνης Β, σιδήρου, κάλλιου και ποτάσσιου, πρωτεΐνης , μεταλλικών αλάτων που έχουν ευεργετικά οφέλη. Στις πατάτες κακό κάνουν οι σάλτσες, το βούτυρο, το περιττό λάδιι και τα λιπαρά αλλαντικά που μπορεί να τις συνοδεύουν.
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com