Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Χειρουργοί αφαίρεσαν 915 νομίσματα από το στομάχι θαλάσσιας χελώνας

Η χελώνα κατάπινε ό,τι αντικείμενο πετούσαν στη λίμνη της ντόπιοι και παραθεριστές με αποτέλεσμα να μην μπορεί πλέον να κολυμπήσει
Ταϊλανδέζοι κτηνίατροι αφαίρεσαν σήμερα 915 νομίσματα από το στομάχι μιας 25χρονης θαλάσσιας χελώνας που ζει σε ένα κέντρο προστασίας της άγριας φύσης στο Σριράκα, στο Τσονμπούρι.
AdTech Ad
Η χελώνα που ονομάζεται ίσως καθόλου τυχαία Όμσιν (σ.σ.: θα πει κουμπαράς σε σχήμα γουρουνάκι στα ταϊλανδέζικα) κατάπινε ό,τι αντικείμενο πετούσαν στη λίμνη της ντόπιοι και παραθεριστές για να τους φέρει καλή τύχη.

Τα νομίσματα και τα υπόλοιπα αντικείμενα που αφαιρέθηκαν από το στομάχι της ζύγιζαν 5 κιλά. Το βάρος μόνο της χελώνας ήταν 59 κιλά.
Η θαλάσσια χελώνα, που ζει σε ένα κέντρο προστασίας της άγριας φύσης στο Σριράκα, στο Τσονμπούρι, ανατολικά της πρωτεύουσας της Ταϊλάνδης Μπανγκόκ, δυσκολευόταν πολύ να κολυμπήσει εξαιτίας του βάρους της.

Οι κτηνίατροι που χειρούργησαν το θαλάσσιο ζώο επισήμαναν ότι η επέμβαση αυτή διάρκειας 7 ωρών ήταν η πρώτη του είδους παγκοσμίως.
"Πιστεύουμε ότι θα χρειαστεί έναν μήνα για να είμαστε βέβαιοι θα έχει αναρρώσει πλήρως" δήλωσε η Νανταρίκα Τσανσούε της κτηνιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Τσουλαλόνγκορν, προσθέτοντας ότι η χελώνα θα χρειαστεί να υποβληθεί σε φυσιοθεραπείες για έξι μήνες.

Μέχρι στιγμής οι υπεύθυνοι δεν έχουν υπολογίσει τη συνολική αξία των νομισμάτων.

Φωτογραφίες: hindustantimes.com
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)
news247.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com