Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

PwC: Ποιες οι χώρες που θα ξεπεράσουν σε δύναμη το 2050 τις ΗΠΑ - Η τύχη της ΕΕ

Η Κίνα έχει έχει ήδη γίνει η μεγαλύτερη παγκόσμια οικονομία στην θέση των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ σε μερικά χρόνια η Ινδία ίσως την εκθρονίσει και από την δεύτερη θέση. Παρόμοια θα είναι όμως και η τύχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σύμφωνα με νέα έκθεση της PwC με τίτλο «Ο Κόσμος το 2050», κατέταξε 32 χώρες με βάση το ΑΕΠ τους για το 2016, αλλά αυτό που αναμένεται να έχουν το 2030 και το 2050. Αυτό που διαπιστώθηκε είναι ότι η Ινδία, που το 2016 βρισκόταν στην τρίτη θέση, θα ξεπεράσει το 2050 τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες έχουν ήδη χάσει την πρωτιά από την Κίνα.
Ταυτόχρονα, δυσάρεστα είναι τα νέα για την Ιαπωνία που από την 4η θέση που ήταν το 2016 θα βρεθεί στην 8η, ενώ η Γερμανία θα πέσει από την 5η στην 9η θέση. Η Βρετανία, δεν εκτιμάται ότι θα έχει σημαντικές απώλειες, παρά το Brexit, καθώς θα πέσει μόλις μια θέση (από την 9η στην 10η) μέχρι το 2050. Την ίδια στιγμή, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έχει μεγάλες απώλειες, καθώς από το 15% του παγκόσμιου ΑΕΠ που συγκεντρώνει, θα πέσει στο 9%.
Η έρευνα έχει ως κύρια πηγή τα στοιχεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και δεν περιλαμβάνει την χώρα μας. Η PwC είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παροχής υπηρεσιών λογιστικής, τήρησης βιβλίων και ελέγχου και παροχής φορολογικών συμβουλών. Συγκροτήθηκε το 1998, έπειτα από τη συγχώνευση της Price Waterhouse και Coopers & Lybrand οι οποίες είχαν την έδρα τους στο Λονδίνο.

huffingtonpost.grchu
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.


grizosgatos.blog@gmail.com