Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Η πόλη όπου οι κάτοικοι ζουν χωρίς χρήματα, θρησκεία και πολιτική

Μια πόλη όπου οι κάτοικοι ζουν χωρίς λεφτά, δεν έχουν θρησκεία και δεν υπάρχει καμία πολιτική εξουσία. Ακούγοντας το θα υπέθετε κανείς ότι πρόκειται για σενάριο κάποιας ταινίας ή για κάποιο παραμύθι.
Οι κάτοικοι του Όρβιλ (Auroville) όμως γνωρίζουν ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει πράξη, άλλωστε για εκείνους αποτελεί απλά την καθημερινότητα τους. Η «Πόλη της Αυγής» όπως την αποκαλούν είναι υπαρκτή, βρίσκεται στην Ινδία και εν έτη 2017 υπάρχουν πολίτες που ζουν χωρίς χρήματα.

Η Εβραία που εμπνεύστηκε την «Πόλη της Αυγής»

ΟΡΒΙΛ ΙΝΔΙΑ
Η «Πόλη της Αυγής», γνωστή ως Όρβιλ, βρίσκεται στην περιοχή Ταμίλ Ναντού της Ινδίας και συγκεκριμένα στη συνοικία Βιλουπουράμ της πόλης Ταμίλ και αποτελεί μια τεράστια πειραματική κοινότητα 20 χιλιομέτρων η οποία λειτουργεί με τους δικούς της κανόνες. Η πόλη ιδρύθηκε το 1968 από την πνευματική καθοδηγήτρια Μίρα Αλφάσα, την οποία οι κάτοικοι αποκαλούν «μητέρα».
Πρόκειται για μια γυναίκα η οποία ήταν Εβραία μυστικίστρια, άνηκε σε πολλές σέκτες καθώς και στην θρησκεία της Νέας Τάξης. Το 1965 η ίδια είχε δηλώσει ότι σκοπός του όλου εγχειρήματος ήταν η Όρβιλ να γίνει μια παγκόσμια πόλη όπου άνδρες και γυναίκες από διάφορα μέρη του πλανήτη να μπορούν να συνυπάρξουν ειρηνικά και αρμονικά ανεξαρτήτου δόγματος, πολιτικής και εθνικότητος. Έτσι, η «Πόλη της Αυγής»  λειτουργεί χωρίς θρησκεία και χρήματα με τους κατοίκους να κάνουν τις συναλλαγές τους με λαχνούς ή κάρτες.

Η κατασκευή της πόλης

ΟΡΒΙΛ ΙΝΔΙΑ
Η κατασκευή της πόλης ξεκίνησε το 1968 από τον γάλλο αρχιτέκτονα Ρογίρο Ανζέρ. Τα κτίρια που οικοδόμησε αποτελούν δημιουργήματα παράξενης αρχιτεκτονικής που θυμίζουν lego. Φυσικά δεν θα μπορούσε να μην έχει την υπογραφή της γυναίκας που εμπνεύστηκε το όλο εγχείρημα. Η Αλφάνσα ήταν εκείνη που σχεδίασε την περίπλοκη σπειροειδής πολεοδομία. Η κοινότητα είναι χωρισμένη σε τέσσερις ζώνες: βιομηχανική, κοινωνική, αστική και διεθνή.
13514330173_50a37c788d_z
ΟΡΒΙΛ ΙΝΔΙΑ
Στη βιομηχανική υπάρχουν φάρμες όπου εκτρέφονται ζώα και χωράφια όπου καλλιεργούνται διάφορα προϊόντα. Η κοινωνική περιείχε καταστήματα, η αστική τις κατοικίες και η διεθνής τους ξενώνες. Ακόμη και σήμερα υπάρχουν μέρη στην κοινότητα που βρίσκονται ακόμη υπό κατασκευή και περιοχές που παραμένουν ανεκμετάλλευτες καθώς δεν υπάρχουν πόροι για την αξιοποίησή τους.
Buddha-garden-group-2
ΟΡΒΙΛ ΙΝΔΙΑ
Το πιο επιβλητικό σημείο της πόλης είναι ο ναός της που μοιάζει με μια τεράστια χρυσή μπάλα του γκολφ. Το συγκεκριμένο κτίριο μπορεί να το επισκεφθεί όποιος κάτοικος επιθυμεί, ανεξαρτήτως από την θρησκεία στην οποία πιστεύει, καθώς για όλους αποτελεί το πιο ιερό σημείο της κοινότητας.
ΟΡΒΙΛ ΙΝΔΙΑ
Ο ναός ονομάζεται «Ματριμανδήρ» και είναι από τα σημεία που συνδέει τους κατοίκους της μικρής πόλης, αφού οι περισσότεροι δεν έχουν κανένα κοινό σημείο μεταξύ τους. Οι άγραφοι κανόνες όμως προβλέπουν ότι ο καθένας είναι υποχρεωμένος να σέβεται τις διαφορετικές θρησκευτικές πεποιθήσεις του άλλου. Έτσι οι στιγμές που περνούν όταν συγκεντρώνονται στο ναό είναι ιδιαίτερες και σημαντικές για όλους.
ΟΡΒΙΛ ΙΝΔΙΑ
Όσον αφορά στην κατασκευή των σπιτιών, τα περισσότερα τα έχουν κατασκευάσει οι ίδιοι ενώ παρέχεται εκπαίδευση, ιατρική περίθαλψη ακόμη και wi-fi στους κατοίκους της μικρής πόλης.
H συνέχεια εδώ: newsbeast.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.


grizosgatos.blog@gmail.com