Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Το ψηλότερο σκαλιστό άγαλμα στην Ευρώπη και τέταρτο στον κόσμο

Το άγαλμα αυτό χρειάστηκε 10 χρόνια και 12 γλύπτες για να γίνει πραγματικότητα.
Στη Ρουμανία, πάνω σε ένα βράχο, έχει σκαλιστεί το ψηλότερο άγαλμα στην Ευρώπη.
Είναι το πρόσωπο του εθνικού ήρωα της χώρας, του βασιλιά Δεκέβαλου, ο οποίος ήταν ο τελευταίος ηγέτης της Δακίας, όπως ονομαζόταν η Ρουμανία στα προρωμαϊκά χρόνια.
decebal
Το άγαλμα του Δεκέβαλου (87-106 μ.Χ.), είναι λαξευμένο στην πλαγιά ενός βουνού, στις όχθες του ποταμού Δούναβη, κοντά στην Όρσοβα. Το ύψος του είναι 42,9 μέτρα και θεωρείται το ψηλότερο σκαλιστό άγαλμα στην Ευρώπη και τέταρτο στον κόσμο.
decevalos1
Ο Δεκέβαλος έμεινε στην ιστορία για τους τρεις πολέμους του κατά την Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και δύο αυτοκρατόρων.Μετά επιδρομές σε όλο τον Δούναβη, απέτρεψε ρωμαϊκή εισβολή στην εποχή του Δομιτιανού, εξασφαλίζοντας μια περίοδο ανεξαρτησίας.
decevalos2
Όταν ο Τραϊανός ήρθε στην εξουσία, οι στρατοί του εισέβαλαν στη Δακία και ο Δεκέβαλος ηττήθηκε. Παρέμεινε στην εξουσία, υπό τον έλεγχο των Ρωμαίων, αλλά συνέχισε να διεκδικεί ανεξαρτησία. Κάτι που τον οδήγησε στην τελική ήττα και την αυτοκτονία για να αποφύγει τη σύλληψη.
decevalos4
decevalos5
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.


grizosgatos.blog@gmail.com