Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Δέκα νόστιμες τροφές που δεν σας κοστίζουν σε θερμίδες

Τα νέα είναι καλά για όσους ακολουθούν δίαιτα ή γενικότερα προσέχουν τη διατροφή και τη σιλουέτα τους. Οι παρακάτω τροφές, εκτός του ότι αποδίδουν λίγες θερμίδες, μας κάνουν να «καίμε» περισσότερο απ’ όσο λαμβάνουμε, σύμφωνα με το dailymail.co.uk.
Οι πιο συνετοί έχουν ήδη ξεκινήσει να μετρούν θερμίδες από τώρα για να έχουν ισορροπήσει μέχρι το καλοκαίρι, ενώ άλλοι κινούνται πάντα με βάση αυτό το πρότυπο στη διατροφή τους, προτιμώντας τροφές υγιεινές και ελαφριές θερμιδικά. Αν ανήκετε σε αυτές τις κατηγορίες, η παρακάτω λίστα σίγουρα θα σας κάνει να χαμογελάσετε κάνοντας υγιεινές προσθήκες στη διατροφή σας.
Σπαράγγια (6 θερμίδες ανά σπαράγγι)
Εκτός του ότι είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, περιέχουν πολλές απαραίτητες για τον οργανισμό βιταμίνες, όπως A, C, E και Κ, όπως και πολλές φυτικές ίνες.
Μήλα (47 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια)
Εκτός από τον γιατρό, το μήλο κρατά και τις θερμίδες μακριά, ενώ ταυτόχρονα είναι πλούσιο σε βιταμίνες όπως C και Α, κάνοντας καλό στην καρδιά, την όραση και το ανοσοποιητικό.
Παντζάρι (36 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια)
Το παντζάρι αποτελεί καλή πηγή σιδήρου και φυλλικού οξέος, ενώ περιέχει και πλήθος αντιοξειδωτικών. Οι ειδικοί θεωρούν ότι κατεβάζει την πίεση, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει τις επιδόσεις και εμποδίζει την εμφάνιση άνοιας. Μπρόκολο (33 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια)
Το μπρόκολο αποτελεί πολύ καλή πηγή βιταμίνης Κ και C, ενώ έχει επίσης κάλιο και μεγάλη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Η περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C αυξάνει την άμυνα του οργανισμού, βοηθά στη γρήγορη επούλωση και μας προστατεύει από σοβαρές ασθένειες, όπως ο καρκίνος.
Κουνουπίδι (3 θερμίδες ανά μπουκετάκι)
Μια μερίδα κουνουπίδι μας χαρίζει το 77% της βιταμίνης C που χρειαζόμαστε καθημερινά, αποδίδει ελάχιστες θερμίδες και αποτελεί πηγή και άλλων σημαντικών βιταμινών.
Κράνμπερι (15 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια)
Τα κόκκινα αυτά φρούτα είναι άλλη μια πηγή βιταμίνης C, αλλά και φυτικών ινών, μαγγανίου και αντιοξειδωτικών. Βρίσκεται συχνά στη λίστα με τις υπερτροφές και όσο πιο συχνά το βάζετε στη διατροφή σας, τόσο περισσότερο χορταίνετε απορρίπτοντας ανθυγιεινές επιλογές, ενώ ταυτόχρονα δυναμώνετε. Φασολάκια (24 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια)
Τα πράσινα φασολάκια θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά, ενώ είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και ταυτόχρονα παρέχουν πρωτεΐνη στον οργανισμό. Αυτό σημαίνει πως όταν τα καταναλώνετε, δεν πεινάτε σύντομα και δεν τσιμπολογάτε.
Λαχανίδα (33 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια)
Υπάρχουν δεκάδες μαρτυρίες που μιλούν για την αντικαρκινική δράση της λαχανίδας (kale), η οποία τα τελευταία χρόνια κάνει θραύση στις λίστες με τα superfoods. Είναι πλούσια σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά και η δράση της ξεκινά από τη σιλουέτα και φτάνει μέχρι την προστασία από τον καρκίνο.
Αγγούρι (6 θερμίδες ανά κομμάτι 3 εκατοστών)
Λόγω του ότι το μεγαλύτερο ποσοστό του είναι νερό, το αγγούρι είναι άκρως ενυδατικό, κάνει καλό στην υγεία της καρδιάς και των ματιών και χαρίζει δροσιά, όπου κι αν προστεθεί, χωρίς θερμίδες. Κρεμμύδι (7 θερμίδες σε 1 φέτα)
Ταιριάζει στα περισσότερα φαγητά, στη σαλάτα, στις πίτες και αν το καταναλώνετε με έλεγχο, «καίτε» περισσότερες απ’ όσες καταναλώνετε. Συν τοις άλλοις, έχει αντιμικροβιακή δράση, μειώνει τα επίπεδα χοληστερί­νης, καθώς και την υψηλή ­αρτηριακή πίεση και είναι ισχυρό, φυσικό αντιφλεγμονώδες.
clickatlife.gr 
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com