Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Λάδι καρύδας: 10 θαυματουργές χρήσεις

Ανακαλύψτε τα φυσικά οφέλη ομορφιάς του ελαίου καρύδας, για τα μαλλιά, το δέρμα και το πρόσωπό σας. Δεκάδες ειδικοί το θεωρούν ως ένα από τα πιο πολυχρηστικά προϊόντα ομορφιάς, που δεν θα πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι!

Το λάδι καρύδας χρησιμοποιείται σε πολλά φυσικά προϊόντα ομορφιάς. Έχει φυσικά αντιβακτηριακή και αντιμυκητιακή δράση, και μπορεί να λειτουργήσει ως μία πρώτης τάξεως ενυδατική κρέμα. Επίσης, είναι πολύτιμο και για την ενυδάτωση των μαλλιών, καθώς διεισδύσει σε αυτά καλύτερα από άλλα έλαια. Aς δούμε λοιπόν δέκα χρήσης του συγκεκριμένου λαδιού- το να το έχετε στο ντουλάπι σας, πραγματικά θα σας «λύσει τα χέρια».

1. Πριν από αυτό όμως, θα τα ενυδατώσει. Θα μαλακώσει σε βάθος τα ταλαιπωρημένα χέρια που έχουν ξεραθεί από το κρύο, το πλύσιμο των πιάτων και τις δουλειές του σπιτιού.
2. Για να τονίσετε τα ζυγωματικά σας. Βάλτε μια μικρή ποσότητα βιολογικό λάδι καρύδας πάνω από το μακιγιάζ σας και αφήστε το! Θα κάνει το δέρμα σας να δείχνει πιο λαμπερό.
3. Στο ξύρισμα των ποδιών. Έχει αντιμικροβιακή δράση, ενυδατώνει χωρίς να αφήνει λιπαρότητα και παράλληλα μυρίζει υπέροχα. Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο;
4. Αντί για conditioner
Διεισδύει στην τρίχα και την προστατεύει από την έλλειψη ζωντάνιας, χαρίζοντας λάμψη. Βάλτε μία μικρή ποσότητα στα μαλλιά σας, μαζέψτε τα σε έναν χαλαρό κότσο και το πρωί λούστε τα κανονικά. Θα εντυπβσιαστείτε με το πόσο απαλά είναι.

5. Για την απομάκρυνση του make-up
Βγάζει ακόμη και την αδιάβροχη μάσκαρα.

6. Ως ενυδατικό σώματος
Πρόσφατη μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε ζώα βρήκε ότι όταν απλώνεται τοπικά, το έλαιο καρύδας επιταχύνει την επούλωση των τραυμάτων ενώ παράλληλα αυξάνει την ενυδάτωση και μειώνει την απώλεια νερού.

7. Για να καθαρίσετε το πρόσωπό σας
Είναι αντιβακτηριδιακό, αντιμυκητιασικό, ενυδατικό, κατάλληλο ακόμη και για κρέμα νύχτας.

8. Για να προσθέσετε λάμψη
Απλώστε ελάχιστη ποσόητα λαδιού στις άκρες των μαλλιών σας, για έξτρα λάμψη.

9. Στην απολέπιση
Χρησιμοποιήστε το για να φτιάξετε ένα πολύ ωραίο body scrub. Βάλτε έλαιο καρύδας και καστανή ζάχαρη ή αλάτι, και ανακατέψτε καλά.

10. Για λίγο μασάζ.
stogiatro.gr 
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com