Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Παρέμβαση πολιτών με πανό στον υγροβιότοπο του ΚολοβρέχτηΠαρέμβαση πολιτών με πανό στον υγροβιότοπο του Κολοβρέχτη

Το πρωί της Κυριακής, 28 Ιανουαρίου 2017 η ομάδα πολιτών για την προστασία του υγροβιότοπου του Κολοβρέχτη πραγματοποίησε μια ακόμη επίσκεψη στην προστατευόμενη περιοχή της Εύβοιας, η οποία απειλείται όλο και εντονότερα από τη λογική της κερδοσκοπίας σε βάρος της φύσης και την αδιαφορία πολιτείας και αυτοδιοίκησης.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης διαπιστώθηκε ότι συνεχίζονται αγροτικές εργασίες (όργωμα, φρεζάρισμα, σπορά) σε καταπατημένες εκτάσεις εντός της ζώνης Α του υγροβιότοπου, τα φαινόμενα ρύπανσης των υδάτων δεν αντιμετωπίζονται, ενώ στην δεξιά πλευρά του εθνικού δρόμου Χαλκίδας-Αιδηψού, δίπλα από την γέφυρα, κοντά στα παλιά όρια των δήμων Ψαχνών-Αρτάκης, έχει μπαζωθεί μια μεγάλη έκταση.
Στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης των πολιτών της ευρύτερης περιοχής και των αρμοδίων αρχών για την προστασία και ανάδειξη του θέματος, με αφορμή και τις τέσσερις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο,  η ομάδα πολιτών προχώρησε στην ανάρτηση δύο πανό για να δοθεί επιπλέον το μήνυμα ότι ο Κολοβρέχτης δεν είναι τσιφλίκι κανενός.

  • Ενημερώνουμε ακόμη τους συμπολίτες ότι έχει δημιουργηθεί σελίδα στο facebook όπου μπορούν να ενημερώνονται άμεσα για τις δραστηριότητες της πρωτοβουλίας, το ιστορικό του θέματος και να επικοινωνούν μαζί μας ώστε από κοινού να διατηρήσουμε έναν από τους κρισιμότερους οικολογικούς και κοινωνικούς πόρους της περιοχής μας. Η σελίδα έχει το όνομα
Να προστατευτεί ο υγροβιότοπος του Κολοβρέχτη - Εύβοια’. Μπορούν ακόμη να επικοινωνούν μαζί μας στο e-mail :kolobrextissos@gmail.com

ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΥΓΡΟΒΙΟΤΟΠΟΥ ΤΟΥ ΚΟΛΟΒΡΕΧΤΗ
Πληροφορίες - επικοινωνία στο kolobrextissos@gmail.com


Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.


grizosgatos.blog@gmail.com