Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Η ισπανική πόλη που μοιάζει να την ξέχασε ο χρόνος

Ταξιδεύοντας στην Αραγονία της Ισπανίας, ο επισκέπτης οδηγείται σε μια πόλη που μοιάζει με… χρονομηχανή. Γιατί έχει μείνει ανέγγιχτη από το πέρασμα των αιώνων και τον μεταφέρει στο παρελθόν.
Το Αλμπαραθίν είναι στην επαρχία του Τερουέλ στην αυτόνομη περιφέρεια της Αραγονίας, στα βορειοανατολικά. Η γραφική πόλη, που έχει χαρακτηριστεί Εθνικό Μνημείο από το 1961, περιβάλλεται από βουνά, την υπέροχη οροσειρά Sierra de Albarracín που υψώνεται στα νότια και τα δυτικά.
Πιστεύεται πως πήρε το όνομά της από την οικογένεια Al Banū Razín που κάποτε είχε τον έλεγχο της περιοχής, κατά τη διάρκεια της μουσουλμανικής κυριαρχίας στην Ιβηρική Χερσόνησο.
Η πόλη ακολουθεί τις στροφές του ποταμού Γουαδαλαβιάρ,  ο οποίος σε μερικά σημεία μοιάζει σαν τάφρος που προστατεύει τη μεσαιωνική πόλη.
Το Αλμπαραθίν θεωρείται ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Ισπανίας και είναι προφανές το γιατί: η μεσαιωνική αρχιτεκτονική του και τα στενά δρομάκια του μοιάζουν να προσκαλούν τους επισκέπτες σε ένα ταξίδι στον χρόνο.

ΙΣΠΑΝΙΑ ΑΛΜΠΑΡΑΘΙΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΑΛΜΠΑΡΑΘΙΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΑΛΜΠΑΡΑΘΙΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΑΛΜΠΑΡΑΘΙΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΑΛΜΠΑΡΑΘΙΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΑΛΜΠΑΡΑΘΙΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΑΛΜΠΑΡΑΘΙΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΑΛΜΠΑΡΑΘΙΝnewsbeast.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.


grizosgatos.blog@gmail.com