Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Σε ποια ευρωπαϊκή πόλη απαγόρευσαν τα ξενοδοχεία λόγω υπερβολικού τουρισμού

Ο δήμος της πόλης προσπαθεί να περιορίσει την αποχώρηση των κατοίκων από το κέντρο της, που γίνεται υπό την πίεση για στέγαση των εκατομμυρίων τουριστών που δέχεται ετησίως
Το άνοιγμα νέων ξενοδοχείων στο ήδη κορεσμένο κέντρο της Βαρκελώνης, απαγόρευσε την Παρασκευή η δήμαρχος της πόλης, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η αποχώρηση των κατοίκων από την περιοχή από την πίεση που υπάρχει για στέγαση των εκατομμυρίων τουριστών που συρρέουν στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας.
AdTech Ad
Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος αστικού σχεδιασμού της Βαρκελώνης, η οποία αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλής ευρωπαϊκούς προορισμούς. Πέρσι η πόλη των 1,6 εκατ. κατοίκων, δέχτηκε 30 εκατ. τουρίστες από όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τον δήμο.
Όπως εξήγησε τοπικός αξιωματούχος ο δήμος, με επικεφαλής την αριστερή δήμαρχο Άντα Κολάου, προχώρησε στο μέτρο αυτό "για να αρχίσει να ρυθμίζει τον τουρισμό". "Μια πόλη που προσελκύει τουρίστες σε μεγάλο αριθμό αποτελεί πρόβλημα όταν οι κάτοικοί της επηρεάζονται αρνητικά από αυτό", πρόσθεσε.
Η Κολάου, πρώην ακτιβίστρια κατά των εξώσεων, που εκλέχτηκε δήμαρχος το 2015, έχει δηλώσει ότι το δικαίωμα στη στέγαση είναι μια από τις προτεραιότητές της και έχει υποσχεθεί να κατασκευάσει 8.000 διαμερίσματα για τους πολίτες. Ήδη έχει προχωρήσει στην επιβολή προστίμων για να περιορίσει τον πολλαπλασιασμό των μη αδειοδοτημένων τουριστικών καταλυμάτων, τα οποία "πλασάρονται" από ιστοσελίδες.
Ο τουρισμός αποφέρει περίπου το 13% της οικονομίας της Βαρκελώνης, ωστόσο συμβάλει στην αύξηση των ενοικίων και σε επεισόδια. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε ορισμένα σημεία της πόλης υπάρχουν σε συγκεκριμένες περιόδους, περισσότεροι τουρίστες απ΄ό,τι κάτοικοι.
Σύμφωνα με το νέο σχέδιο, που εγκρίθηκε με την υποστήριξη των κομμάτων της αριστεράς, δεν θα είναι δυνατή ούτε η "αντικατάσταση" ξενοδοχείων που κλείνουν στο κέντρο της πόλης ενώ εκτός αυτού, στο μέλλον ο αριθμός των κλινών θα αυξηθεί στις 11.000.
Μέτρο "υφεσιακό που θα οδηγήσει στην παράλυση", το χαρακτήρισαν οι ενώσεις των ξενοδόχων, εμπόρων και εστιατόρων ενώ δημοτικός σύμβουλος των συντηρητικών έκανε λόγο για "κακό εργαλείο", το οποίο μπορεί να βλάψει την πόλη.
Πηγή: France24
news247.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com