Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Ένας χάρτης που δείχνει πόσο ακριβό είναι το φαγητό σε κάθε χώρα της Ευρώπης

Στοιχεία για το πόσο ακριβό είναι το επίπεδο των τιμών στα τρόφιμα σε κάθε χώρα της Ευρώπης εξέδωσε η Eurostat. Σύμφωνα με αυτά, το πιο ακριβό φαγητό το βρίσκουμε στην Ελβετία, όπου είναι στο 172% του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Η Ελλάδα βρίσκεται στη μέση, με 103% του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Στα ίδια ακριβώς επίπεδα ωστόσο βρίσκεται και η Γερμανία, που τα επίπεδα των μισθών είναι εντελώς διαφορετικά.

Αναλυτικά τα στοιχεία.
eurostat
Όπως προκύπτει από την έρευνα (στοιχεία του 2015) η ακριβότερη χώρα στην ΕΕ για ψωμί και δημητριακά, κρέας και ψάρι είναι η Δανία, ενώ η Κύπρος είναι η πιο ακριβό στο γάλα, το τυρί και τα αυγά.
Ανάμεσα και στις 38 χώρες που ελέγχθηκαν, η Ρουμανία είναι η φθηνότερη χώρα στο ψωμί και τα δημητριακά, η Αλβανία στο κρέας, η πΓΔΜ στα ψάρια, ενώ η Πολωνία είναι φθηνότερη στα γαλακτοκομικά προϊόντα.
Το αλκοόλ είναι πιο ακριβό στην Ιρλανδία (περίπου 75% πάνω από το μέσο όρο της ΕΕ), ενώ το πιο φθηνό είναι στην Βουλγαρία (36%).
Τα προϊόντα καπνού είναι πιο ακριβά στη Μεγάλη Βρετανία (119% πάνω από το μέσο όρο της ΕΕ) και πιο φθηνά στη Βουλγαρία (50%).
Έτσι, βασικά, για ποτά και τα τσιγάρα, πηγαίνετε προς τη Βουλγαρία.
huffingtonpost.gr 
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.


grizosgatos.blog@gmail.com