Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Στην εισαγγελία του Άρειου Πάγου κατέθεσε η ΟΚΕ. Τα νέα στοιχεία για τις ιδιωτικοποιήσεις του ΤΑΙΠΕΔ

ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Άμεση υπήρξε η ανταπόκριση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου στο υπόμνημα που κατέθεσε η Ομάδα Κοινωνικής Εγρήγορσης (ΟΚΕ), το οποίο αναφέρεται στη μη εφαρμογή οδηγιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Διεθνών Λογιστικών Χρηματοοικονομικών Προτύπων, στη συνεχιζόμενη εκποίηση της Δημόσιας Περιουσίας. Με εντολή της η διερεύνηση αυτού του υπομνήματος ανατέθηκε στον Εποπτεύοντα την Εισαγγελία Διαφθοράς, Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Δημήτρη Παπαγεωργίου, για τα περαιτέρω. Σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή, ο Πρόεδρος της ΟΚΕ, Βασίλης Αναστασόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Προσφεύγουμε στην εγνωσμένου κύρους και ήθους Ανώτατη Δικαστική Λειτουργό, γνωρίζοντας την ευαισθησία της και τα άμεσα ανακλαστικά της, στις υποθέσεις, που άπτονται της προστασίας του Δημοσίου Συμφέροντος». Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΟΚΕ, στο υπόμνημά της, προσκόμισε νέα κρίσιμα στοιχεία που αφορούν τις διεθνείς πρακτικές που... ακολουθούνται στην αγοραπωλησία κρατικών ακινήτων. Βάσει αυτών τα ακίνητα ιδιοκτησίας Ελληνικού Δημοσίου έπρεπε να ξεκινούν με τιμή ανάλογη με την αντικειμενική τους αξία, πράγμα που θα εκτόξευε την αρχική τους τιμή, ακόμη και στο δεκαπλάσιο της τιμής, με την οποία παραχωρούνται σήμερα. Στο έγγραφο επισημαίνεται ότι η διαδικασία παραχώρησης πρέπει να γίνεται, μέσω ανοικτού και ανταγωνιστικού πλειστηριασμού, τακτική που εφαρμόζεται στα περισσότερα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα στοιχεία αυτά προήλθαν από τον Ευάγγελο Γούτο, ο οποίος έχει ασχοληθεί, εκτενώς, με θέματα των αποκρατικοποιήσεων του ΤΑΙΠΕΔ. Κατά την άποψή μας είναι επιβεβλημένο στις νέες ιδιωτικοποιήσεις, που εξήγγειλε, πρόσφατα, ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, να λαμβάνονται υπ’ όψιν όλα τα πιο πάνω και οι διαγωνισμοί να διενεργούνται με οδηγό την τήρηση των κανόνων, που διέπουν την Ευρωπαϊκή Ένωση. Κατόπιν αυτών, αναμένουμε από τους θεσμικούς παράγοντες της Πολιτείας να εκτιμήσουν και να αξιολογήσουν δεόντως τα στοιχεία που συνέλεξε η ΟΚΕ, ώστε να ενεργοποιηθούν οι διωκτικοί και ελεγκτικοί μηχανισμοί, σύμφωνα με το Νόμο.
ixnilatis.org 
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.


grizosgatos.blog@gmail.com