Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Νέο κύμα χιονιά σ' ολόκληρη τη χώρα - Πότε θα ντυθεί ξανά στα λευκά το κέντρο της Αθήνας

Προ των πυλών βρίσκεται νέο κύμα χιονιά που αναμένεται να σαρώσει σταδιακά ολόκληρη την χώρα από τις 6 Ιανουαρίου έως και τις 15 του μήνα.

 

Μάλιστα το νέο κύμα ψύχους, προερχόμενο από την Ρωσία,  αναμένεται να φέρει για δεύτερη φορά χιόνια στο κέντρο της Αθήνας, ενώ το σκηνικό σε όλη την χώρα θα είναι ίδιο με αυτό που ζήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα.
Σύμφωνα με την πρόγνωση της  ΕΜΥ, έρχεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από την Πέμπτη, ενώ η Ελλάδα θα μπει σε μια πολική δίνη από τις 6 Γενάρη με κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας.
Αρχικά, θα επηρεαστεί η βόρεια Ελλάδα και στη συνέχεια η κεντρική και νότια χώρα. Οι χιονοπτώσεις θα είναι σφοδρές σε Θράκη, Μακεδονία, Ηπειρο, Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα, ενώ παραδοσιακά η Εύβοια θα δεχτεί πολύ μεγάλες ποσότητες χιονιού.
Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ
Πέμπτη 05-01-2017
Καιρός: στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα, λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές σποραδικές καταιγίδες, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
από το απόγευμα και από τα βόρεια βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε πτώση από τα βόρεια. Παγετός τη νύχτα στα βόρεια.
Παρασκευή 06-01-2017-θεοφανεια
Καιρός: στα βορειοδυτικά λίγες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές, στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές σποραδικές καταιγίδες και χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές.
Από το απόγευμα τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νότια.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε περαιτέρω πτώση.  Παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά».
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τη χώρα τις τελευταίες ημέρες περιορίζονται σταδιακά από σήμερα, Πρωτοχρονιά, στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο και αναμένεται να σταματήσουν έως το τέλος της ημέρας, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα.
Το θερμόμετρο ανεβαίνει λίγο αλλά ο παγετός θα παραμείνει στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας με χαμηλό υψόμετρο.
usay.gr 
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com