Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

7 μύθοι για τις σχέσεις που μας έμαθε το Χόλιγουντ

Στις ταινίες του Χόλιγουν συχνά βλέπουμε τον απόλυτο, ιδανικό έρωτα που διαρκεί για πάντα, αλλά και τη γυναίκα που έχει διαρκώς ατυχίες στον έρωτα και τον άνδρα που απολάμβανε την εργένικη ζωή του, μέχρι που οι δύο τους γνωρίστηκαν και έζησαν την ιδανική σχέση. Οι απεικονίσεις αυτές δεν είναι αντιπροσωπευτικές της αληθινής ζωής και δεν αποκαλύπτουν τη πραγματική φύση των σχέσεων.
Μύθος: Οι σχέσεις δεν είναι πάντα τέλειες (Τιτανικός)
Αν όλες οι σχέσεις ήταν τέλειες, δεν θα υπήρχαν διαζύγια. Το Χόλιγουντ συχνά προβάλλει την εικόνα της τέλειας σχέσης, αλλά αυτό μπορεί να είναι επικίνδυνο. Ο συντροφός σας δεν μπορεί να είναι τέλειος πάντα, ούτε κι εσείς. Υπάρχουν στιγμές που όλα είναι τέλεια και ιδανικά. Αν όμως αυτό δεν είναι ο κανόνας, δεν σημαίνει ότι δεν πηγαίναι κάτι καλά με τη σχέση σας.

Μύθος: Πρέπει να αλλάξεις εμφάνιση για να βρεις την αληθινή αγάπη (Grease)
Αν μία αλλαγή στην εμφάνισή σας, πρόκειται να βελτιώσει την αυτοεκτίμησή σας, κάντε το, μην το κάνετε όμως για κάποιον άλλο. Πριν μπείτε σε μία σχέση, θα πρέπει να σας αρέσει ο εαυτός σας και να πιστεύετε ότι αξίζετε την αγάπη και την τρυφερότητα του άλλου. Αν δεν έχετε καλή σχέση με τον εαυτό σας, αυτό μπορεί να προκαλέσει μια σειρά από ζητήματα.

Μύθος: Μία διαφωνία οδηγεί σε χωρισμό- τα ευτυχισμένα ζευγάρια δεν τσακώνονται ποτέ (Notting Hill)
Τα ευτυχισμένα ζευγάρια διαφωνούν, γιατί επικοινωνούν μεταξύ τους. Και η διαφωνία είναι τρόπος επικοινωνίας. Το θέμα δεν είναι η διαφωνία, είαι ο τρόπος με τον οποίο γίνεται αυτή. Αν τσακώνεστε συνεχώς και για τα ίδια πράγματα, θα μπορούσατε να αναζητήσετε βοήθεια στο πρόσωπο ενός σύμβουλου σχέσης/γάμου.

Μύθος: Οι σχέσεις δεν απαιτούν σκληρή δουλειά (όλες οι ταινίες του Disney)
H αγάπη δεν είναι μόνο λόγια, είναι έργα. Δεν είναι ένας σπόρος που φυτεύεις και απλώς μεγαλώνει. To να ζεις με ένα άλλο άτομο και να προσπαθείτε να διαχειριστείτε τις διαφορές σας, αλλά και τις αλλαγές στη ζωή, δεν είναι εύκολο. Η ζωή, αλλά και η σχέση, είναι ένας διαρκής αγώνας. Το Χόλιγουντ μας “πουλάει” διαρκώς την εικόνα της σχέσης που μοιάζει με ανέφελο ουρανό.

Μύθος: Μία σχέση είναι μόνο χαρά και ενδιαφέρουσα όταν είσαι 20-30 ετών (όλες)
Αυτό το υπέροχο συναίσθημα της τρελής αγάπης δεν κρατάει για πάντα. Ωστόσο, αντικαθίσταται από κάτι πολύ πιο βαθύ και συνειδητό. Μία σχέση που συνεχίζεται για πολλά χρόνια και έχει περάσει από δύσκολες στιγμές, μπορεί να είναι εξαιρετική, γιατί γνωρίζετε ο ένας τον άλλο πολύ καλά και έχετε περάσει τόσα μαζί. Η αγάπη μπορεί να έλθει σε κάθε ηλικία και με λίγη προσπάθεια μπορεί η σχέση σας να παραμείνει χαρούμεη και ενδιαφέρουσα για πάντα.

Μύθος: Η μοναδική αγάπη (Το ημερολόγιο)
Ποιος δεν έχει κλάψει με την αφοσίωση και την αγάπη του πρωταγωνιστή του Ημερολογίου στη γυναίκα του; Ο μύθος της μοναδικής αγάπης μπορεί να μας κάνει να αμφισβητήσουμε ακόμη και μία σχέση στην οποία είμαστε απόλυτα ευτυχισμένοι, μόνο και μόνο επειδή δεν ανταποκρίνεται στην εικόνα του ιδανικού έρωτα.

Μύθος: Το σεξ θα είναι πάντα υπέροχο και παθιασμένο (Όχι μόνο φίλοι)
Το σεξ μπορεί να είναι πολλές φορές υπέροχο, όμως υπάρχουν πιθανότητες να αλλάξει προς το χειρότερο και σε κάποιες περιπτώσεις να εξελιχθεί και να βελτιωθεί. Και το σεξ είναι ένας τρόπος επικοινωνίας. Αν η σχέση σας πηγαίνει καλά, αυτό θα αντικατοπτριστεί και στο σεξ. Ωστόσο, το άγχος της δουλειάς, τα παιδιά και οι άλλες υποχρεώσεις της ζωής, αναπόφευκτα θα επηρεάσουν και αυτόν τον τομέα. Πολλές φορές, αν ένα ζευγάρι αντιμετωπίζει προβλήματα στο κρεβάτι, θα πρέπει να κοιτάξει πρώτα το θέμα της σχέσης του. Το σεξ είναι το πρώτο που θα προδώσει ότι κάτι δεν πάει καλά στο ζευγάρι.

stogiatro.gr 
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com