Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Μντίνα: Η μυστηριώδης πόλη της Μάλτας που αποτέλεσε το σκηνικό του Game of Thrones

Η πέτρινη πόλη της Μντίνα βρίσκεται στο κέντρο της Μάλτας, ενώ η μυστηριώδης ατμόσφαιρα που την περιβάλλει, είναι ο λόγος που έχει επικρατήσει και ως «η σιωπηλή πόλη».
Ένα από τα διαμάντια της Μάλτας είναι η πόλη Μντίνα με ιστορία που χάνεται στους αιώνες. Πιστεύεται πως είχε οχυρωθεί από Φοίνικες γύρω στο 700 π.Χ. ενώ αργότερα βρέθηκε υπό τον έλεγχο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.
Η θέση της άλλωστε είναι ιδανική: αποτελεί ένα προπύργιο με στρατηγική τοποθεσία στην κορυφή λόγου, έχοντας την εποπτεία όλης της περιοχής γύρω της.
Οι εντυπωσιακές οχυρώσεις της δίνουν στην πόλη μια απόκοσμη ατμόσφαιρα, σαν να μεταφέρεται ο επισκέπτης σε μια εποχή επικών μαχών, οχυρωμάτων και προδοσιών. Μέσα στην πόλη τα αυτοκίνητα απαγορεύονται κι αυτή η απουσία, σε συνδυασμό με τον μυστηριακό «αέρα» της της έχουν χαρίσει το προσωνύμιο «σιωπηλή πόλη».
Τα παλάτια της, τα επιβλητικά τείχη, οι κατοικίες των ευγενών και τα στενάκια της προσδίδουν στη Μντίνα μια ασυνήθιστη ομορφιά- δεν είναι τυχαίο που αποτέλεσε το σκηνικό για τα γυρίσματα του Game Of Thrones.
apocalypsejohn.com
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.


grizosgatos.blog@gmail.com