Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Τι θα κερδίζουν στη λοταρία όσοι κάνουν συναλλαγές με κάρτες και e-banking

Με... δώρα, αυτοκίνητα, ηλεκτρικές συσκευές, σπίτια, ακόμη και μπόνους σκοπεύει να προωθήσει τη χρήση πλαστικού χρήματος το υπουργείο Οικονομικών.
Ήδη το πρώτο βήμα έγινε, καθώς οι φορολογούμενοι, από την αρχή του χρόνου θα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν ηλεκτρονικές συναλλαγές προκειμένου να κερδίσουν το αφορολόγητο. 
Ωστόσο το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να δώσει επιπλέον κίνητρα για φορολογούμενους που υπερβαίνουν τα προβλεπόμενα ποσοστά ελάχιστης δαπάνης. Δηλαδή όσοι κάνουν περισσότερες ηλεκτρονικές συναλλαγές από το ελάχιστο ποσοστό θα έχουν επιπλέον κίνητρα, που θα καθοριστούν με υπουργική απόφαση.
Ταυτόχρονα οι συναλλαγές που πραγματοποιούνται με τη χρήση μέσων πληρωμής με κάρτα ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής, για την αγορά αγαθών ή την λήψη υπηρεσιών, λαμβάνονται υπόψη για τη συμμετοχή σε πρόγραμμα δημοσίων κληρώσεων, δηλαδή σε λοταρίες, μέσω του οποίου, οι τυχεροί, επιβραβεύονται με χρηματικά ή και σε είδος έπαθλα. Το συνολικό διανεμόμενο χρηματικό ποσό κατά τις διενεργούμενες κληρώσεις επιβαρύνει τον Κρατικό Προϋπολογισμό και θα δαπανώνται για αυτό το σκοπό 12 εκατ. ευρώ το χρόνο.
Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών θα ρυθμιστεί οποιοδήποτε σχετικό θέμα και αναγκαία λεπτομέρεια αναφορικά με το  πρόγραμμα κληρώσεων, όπως η διάρκεια του προγράμματος, η διαδικασία και η συχνότητα των κληρώσεων, τα κριτήρια και η διαδικασία συμμετοχής, τα μέσα καταχώρισης των συναλλαγών που συμμετέχουν στις κληρώσεις, ο καθορισμός των χρηματικών ή και σε είδος βραβείων,.
Η λοταρία που έχει σχεδιαστεί από το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει μία λοταρία μέσω της οποίας κάθε μήνα θα πληρώνονται δώρα. Τα δώρα αυτά θα είναι χρηματικά ποσά, ηλεκτρικές συσκευές, αυτοκίνητα, ακόμη και διαμερίσματα. Επιπλέον δεν αποκλείεται να υπάρξει ακόμη και επιστροφή χρηματικού ποσού σε συναλλαγές με συγκεκριμένες κατηγορίες επαγγελμάτων υψηλού κινδύνου φοροδιαφυγής.

newsbeast.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com