Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Από την Ιεριχώ στο Τόκιο: Αυτές είναι ιστορικά οι πολυπληθέστερες πόλεις

Η πολυπληθέστερη πόλη του κόσμου είναι σήμερα το Τόκιο, παίρνοντας τα ηνία από τη Νέα Υόρκη, που ήταν στην πρώτη θέση το μεγαλύτερο μέρος του 20ου αιώνα.

Έναν αιώνα νωρίτερα το Λονδίνο κατείχε τον τίτλο και η Βαγδάτη πριν από την αγγλική πρωτεύουσα.
Κατά την εξέλιξη της ανθρώπινης ιστορίας, πολλές ήταν οι πόλεις που διεκδίκησαν και κέρδισαν την τιμητική πρωτιά. Από την Ιεριχώ το 7000 π.Χ. στο Τόκιο το 2000, υπάρχει ένας χάρτης που αποτυπώνει με πλήρη ευκρίνεια και τις 48 πόλεις που ιστορικά έχουν υπάρξει, για μια χρονική περίοδο τουλάχιστον, οι πολυπληθέστερες στην εποχή τους.
Είναι αρκετά δύσκολο να ορίσεις πότε ένας συνοικισμός γίνεται πόλη, που βρίσκονται τα πραγματικά του σύνορα και πώς να μετρήσεις τον ακριβή αριθμό των κατοίκων και η διαδικασία γίνεται ολοένα και δυσκολότερη με τα χρόνια.
xarth
(Reddit/wildeastmofo)
Ο χάρτης βασίζεται σε ιστορικά στοιχεία που εκτιμούν τον πληθυσμό και παρότι δεν είναι οριστικός, δίνει μια ματιά στα μεγάλα πολιτιστικά κέντρα και πως έχουν αλλάξει με τα χρόνια.
Οι πρώτες πόλεις – πόλοι έλξης, εμφανίζουν γεωγραφική ποικιλομορφία. Από τις δέκα παλιότερες στον χάρτη, μόνο τρεις είναι στην Μεσοποταμία και θεωρούνται ευρέως ως «λίκνο του πολιτισμού». Οι άλλες επτά εκτίνονταν από τις σημερινές περιοχές της Ουκρανίας, Αιγύπτου, Τουρκίας μέχρι την Δυτική Όχθη.
xarths copy copy copy
xarths1 copy copy
  (Wikipedia)
Cnn.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com