Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Τα πιο περίεργα Χριστουγεννιάτικα έθιμα σε όλο τον κόσμο

Τα Χριστούγεννα είναι κυρίως γιορτές για ανταλλαγή δώρων, κάλαντα και στολισμούς. όμως υπάρχουν έθιμα που δε μπορεί να φανταστεί κανείς, πέρα από τη γεμιστή γαλοπούλα και το κρέμασμα της κάλτσας στο τζάκι, τα χριστουγεννιάτικα δέντρα. Εδώ μερικά από τα πολύ παράξενα πράγματα που κάνουν οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο στο όνομα αυτής της μεγάλης γιορτής.
Ινδία: Στολισμένες μπανανιές
Στην Ινδία, μόνο το 2,3% του πληθυσμού είναι Χριστιανοί, αλλά λόγω του μεγάλου πληθυσμού, μιλάμε για 25 εκατομμύρια ανθρώπους. Οι Χριστιανοί στην Ινδία γιορτάζουν με ανταλλαγές δώρων αλλά καθώς έλατα και πεύκα δεν υπάρχουν στολίζουν παραδοσιακά τα δέντρα της μπανανιάς και του μάνγκο. Και τα μεγάλα φύλλα, τα κλαδιά τους τα κόβουν για να στολίσουν το σπίτι τους.

Τσεχία: Πέτα τα παπούτσια στην πόρτα
Όποιος δε θέλει να μείνει μόνος την επόμενη χρονιά και θέλει να γιορτάσει με κάποιον άλλο τα επόμενα Χριστούγεννα, πετά το παπούτσι πάνω από τον ώμο του προς την πόρτα. Αν το παπούτσι προσγειωθεί με τη μύτη προς την πόρτα, συγχαρητήρια, ο γάμος πλησιάζει.

Ιαπωνία: Colonel’s Chicken στο φαστ φουντ
Δεν είναι αστείο! Όπως σε όλο τον κόσμο είναι έθιμο η χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα, στην Ιαπωνία είναι το Colonel’s Chicken. Εδώ και τέσσερις δεκαετίες τα KFC έχουν συνδεθεί στο μυαλό των Ιαπώνων με τα Χριστούγεννα, μια παράδοση που περνά από πατέρα σε παιδί και ξεπερνά το μάρκετινγκ.  Περισσότερα από 240.000 κουτιά κοτόπουλο θα πωλούνται κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, πέντε έως δέκα φορές περισσότερο από τις την κανονικές μηνιαίες πωλήσεις τους. "Στην Ιαπωνία, τα Χριστούγεννα σημαίνουν KFC."

Φιλανδία: Χριστούγεννα στο νεκροταφείο
Οικογένειες στη Φινλανδία συνήθως επισκέπτονται τους τάφους των προγόνων και των συγγενών τους την παραμονή των Χριστουγέννων για να ανάψουν κεριά στη μνήμη των νεκρών τους.  Ακόμη και εκείνοι που δεν έχουν τάφους συγγενών τους επισκέπτονται νεκροταφεία για να αποθέσουν κεριά στην μνήμη όσων δεν είναι στη ζωή. Είναι ένα παράξενο και όμορφο θέαμα στην παγωμένη νύχτα.

Σουηδία: Ποιός θα κάψει φέτος την κατσίκα;
Το 1966, μια κατσίκα 13 μέτρων ύψους, στήθηκε στην πλατεία της πόλης Γκέφλε. Το αχυρένιο αυτό άγαλμα τα μεσάνυχτα της παραμονής των Χριστουγέννων πήρε φωτιά. Η πόλη δε σταμάτησε να στήνει την κατσίκα κάθε χρόνο και οι βάνδαλοι να προσπαθούν να την κάψουν, μέχρι που έγινε έθιμο. Μέχρι τον Μάιο του 2011 η κατσίκα έχει καεί  25 φορές. Το κάψιμο του "τράγου Γκέφλε" είναι ένα παιχνίδι που έχει γίνει και στοίχημα για το αν θα επιβιώσει από το 1988. 
Ουκρανία: τα Χριστούγεννα της αράχνης
Αντί  για λαμπερά στολίδια και πούλιες, τα ουκρανικά χριστουγεννιάτικα δέντρα καλύπτονται με (ψεύτικες φυσικά) αράχνες και ιστούς αράχνης. Σύμφωνα με την τοπική λαογραφία, υπήρχε μια φτωχή γυναίκα που δεν μπορούσαν να αντέξει οικονομικά να διακοσμήσει το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Αλλά το επόμενο πρωί, τα παιδιά της ξύπνησαν και είδαν το δέντρο να καλύπτεται από μεγάλες επιφάνειες ιστών αράχνης που μετατράπηκαν σε χρυσό και ασήμι. Ως εκ τούτου, πιστεύουν ότι ένα ιστός αράχνης το πρωί των Χριστουγέννων φέρνει τύχη.
Κολομβία: Η ημέρα των μικρών κεριών
Η Dia de las Velitas σηματοδοτεί την έναρξη της περιόδου των Χριστουγέννων σε όλη την Κολομβία. Προς τιμήν της Παναγίας και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, οι άνθρωποι τοποθετούν κεριά και φωτισμένα φανάρια από χαρτί στα παράθυρά τους, μπαλκόνια και αυλές. Η παράδοση των κεριών έχει αυξηθεί και τώρα ολόκληρες πόλεις και κωμοπόλεις σε όλη τη χώρα που φωτίζεται σαν περίτεχνη οθόνη. Οι γειτονιές ανταγωνίζονται για να δούμε ποιος μπορεί να δημιουργήσει την πιο εντυπωσιακή σύνθεση.
thetoc.gr 
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com