Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Πιθανόν η πιο παράξενη δουλειά στον κόσμο!

Η 72χρονη Aleeda Rodriguez Pedrasa έχει ένα από τα πιο ασυνήθιστα επαγγέλματα στον κόσμο – πληρώνεται από την κυβέρνηση της Κούβας για να βεβαιωθείτε ότι ένα άγαλμα του John Lennon στην Αβάνα διατηρεί πάντα τα γυαλιά του όταν οι τουρίστες έρχονται για να βγάλουν φωτογραφία μαζί του. Το 1964, ο Φιντέλ Κάστρο απαγόρευσε τη μουσική των Beatles στην Κούβα ως μέρος του πολέμου ενάντια στον καπιταλισμό. Αλλά όταν ο John Lennon επέκρινε τις Ηνωμένες Πολιτείες για τη συμμετοχή τουςς σε ξένες υποθέσεις, ο Κάστρο τον αγκάλιασε και το 2000, στην 20ή επέτειο του θανάτου του Lennon στις 8 Δεκεμβρίου, παρουσίασε ένα χάλκινο άγαλμα σε πάρκο της Αβάνας που φέρει το όνομά του.

Το άγαλμα του John Lennon κάθεται σε ένα παγκάκι στο πάρκο και έγινε γρήγορα σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο, αλλά τα γυαλιά του τραγουδιστή χάνονταν διαρκώς. Στην αρχή τα αντικαθιστούσαν με άλλα αλλά αυτό δεν μπορούσε να συνεχιστεί. Κάπως έτσι σκέφτηκαν να προσλάβουν έναν “θεματοφύλακα” γυαλιών. Σήμερα, η Pedrasa λαμβάνει 245 κουβανικά πέσος το μήνα (πολλά περισσότερα από το μέσο μισθό) για να προσέχει να μένουν πάντα τα γυαλιά στη θέση τους, ειδικά όταν οι τουρίστες έρχονται για να βγάλουν φωτογραφίες.
perierga.gr 
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com