Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Theon: Η ελληνική εταιρεία που έβαλε τα κυάλια στον αμερικανικό στρατό

Η αμιγώς ελληνική εταιρεία Theon Sensors κατάφερε να πουλήσει τεχνογνωσία και κυάλια στον αμερικανικό στρατό. Συμπαραγωγή και στην Ινδονησία
Adtech Ad
Εάν υπάρχει ένα ελπιδοφόρο μήνυμα στην Ελλάδα αυτό δεν πρόκειται να έρθει από τους πολιτικούς αλλά από άλλους τομείς όπως οι επιχειρήσεις. Ένα τέτοιο μας χάρισε η αμιγώς ελληνική εταιρεία Theon Sensors η οποία πριν από μερικές εβδομάδες στο πλαίσιο της έκθεσης AUSA 2016, που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον,  ήρθε σε συμφωνία με την εταιρεία Harris Corporation, ηγέτιδα στο χώρο των επικοινωνιών, των συστημάτων συλλογής πληροφορίας και ηλεκτρο-οπτικών συστημάτων. Μετά από αυτή την συμφωνία η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι προωθεί ως το μοναδικό δίκυαλο που η εταιρεία θα έχει στο πορτφόλιο των προϊόντων της το νέας γενιάς, ελαφρύ και εργονομικό δίκυαλο νυχτερινών επιχειρήσεων F5032, το προϊόν NYX της Θέων Αισθητήρες. Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής η Θέων Αισθητήρες κατάφερε να πραγματοποιήσει την πρώτη της πώληση δίκυαλων στον Αμερικανικό στρατό .
AdTech Ad

Συμπαραγωγή στην Ινδονησία

Την σημαντική αυτή εξέλιξη ακολούθησαν πριν από λίγες ημέρες τα εγκαίνια της νέας μονάδας συμπαραγωγής στην Ινδονησία. H συνεργασία της Θέων Αισθητήρες με την κρατική PINDAD ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια και αφορά, σε πρώτο χρόνο, τη μεταφορά τεχνογνωσίας από την καινοτόμα ελληνική εταιρεία στην κρατική ινδονησιακή για την κατασκευή συστημάτων νυχτερινής όρασης που βασίζονται στη λυχνία ενίσχυσης φωτός (μονόκυαλα, προσαρτήματα νυχτερινής όρασης κ.λπ.) αλλά και την κατασκευή θερμικών συστημάτων (θερμικές διόπτρες). Σε δεύτερο χρόνο, η συνεργασία των δύο εταιρειών στοχεύει στην ανάπτυξη προϊόντων που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των τοπικών τελικών χρηστών.
Πρόκειται για μία “state of the art” μονάδα παραγωγής ηλεκτροπτικών συστημάτων, εντός του εργοστασίου της PINDAD στην Bandung. Το PINDAD Optronics Workshop, όπως είναι η επίσημη ονομασία της μονάδας, διαθέτει τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό ενώ το ανθρώπινο δυναμικό αποτελείται από έμπειρους μηχανικούς, εκτενώς εκπαιδευμένους από τους ανθρώπους της Θέων Αισθητήρες.
Πρόκειται για μια ακόμα σημαντική συνεργασία της Θέων Αισθητήρες, μετά τις αντίστοιχες μονάδες σε Αυστραλία και Ινδία, που στόχο έχει να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τη διεθνή παρουσία της ελληνικής εταιρείας.

Ποια είναι η Theon Sensors

Με έδρα στην Αθήνα, γραφεία στο Άμπου Ντάμπι και τη Σιγκαπούρη, γραμμή συμπαραγωγής των προϊόντων της στην Αυστραλία, την Ινδία και στην Ινδονησία και συμβάσεις σε περισσότερες από 36 χώρες στον κόσμο, η εταιρεία έχει καθιερωθεί ως μια πραγματικά παγκόσμια δύναμη στην αγορά των συστημάτων νυχτερινής όρασης βασισμένα σε λυχνία ενίσχυσης φωτός αλλά και στα θερμικά συστήματα. Όλα τα προϊόντα σχεδιάζονται και κατασκευάζονται στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Κορωπί, από ομάδα έμπειρων και εξειδικευμένων μηχανικών, με έμφαση στην παροχή υψηλής απόδοσης και τον εργονομικό σχεδιασμό.
Ενδεικτικά, στην πελατειακή βάση της Θέων Αισθητήρες συγκαταλέγονται οι Σουηδικές Ένοπλες Δυνάμεις, οι Γερμανικές Ειδικές Δυνάμεις KSK, ο Βέλγικος Στρατός, οι Ένοπλες Δυνάμεις Αιγύπτου, οι Ένοπλες Δυνάμεις και η Προεδρική Φρουρά Η.Α.Εμιράτων, ο Αυστραλιανός Στρατός, ο Χιλιανός Στρατός, ο Στρατός του Πακιστάν, ο Στρατός της Σιγκαπούρης, ο Στρατός του Κατάρ, οι Συνοριοφύλακες του Βασιλείου Σαουδικής Αραβίας, η Αστυνομία της Ιαπωνίας και βέβαια οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.
news247
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com