Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Χάρτης: Οι πότες της γης. Σε ποια θέση της παγκόσμιας λίστας είναι η Ελλάδα

Ο χάρτης του πλανήτη όπως διαμορφώνεται βάσει της ποσότητας αλκοόλ που καταναλώνουν ανά έτος οι πολίτες του κάθε κράτους (Pic)
Adtech Ad
Δεν υπάρχει χώρα στον πλανήτη που οι κάτοικοι της να μην καταναλώνουν αλκοολούχα ποτά. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και η Παγκόσμια Τράπεζα έδωσαν στη δημοσιότητα την επικαιροποιημένη λίστα με την κατανάλωση αλκοόλ ανά κράτος. Ο χάρτης δημοσιεύεται από τον Independent.
AdTech Ad
Η αξιολόγηση βασίζεται στην ποσότητα που καταναλώνει ένας μέσος πολίτης ανά χρονολογικό έτος.
Όπως φαίνεται, οι Ευρωπαίοι πίνουν περισσότερο από κάθε άλλον στον πλανήτη. Στην κορυφή "φιγουράρει" η Λευκορωσία ως πρωταθλήτρια στην κατανάλωση αλκοόλ. Στη δεύτερη θέση έρχεται η Λιθουανία, ακολουθεί η Τσεχία και στη συνέχεια η Κροατία και η Αυστρία.


Στην έβδομη θέση είναι η Γαλλία, όπου πρώτο σε κατανάλωση είναι για προφανείς λόγους το κρασί, αμέσως μετά είναι η Ιρλανδία, ενώ οι πρώτοι καταναλωτές μπύρας παγκοσμίως είναι οι Γερμανοί, οι οποίοι είναι και 12οι συνολικά στον κόσμο. Η Γερμανία μάλιστα είναι μια θέση πιο ψηλά από τη Ρωσία, ενώ οι Βρετανοί έρχονται 18οι και... "καταϊδρωμένοι".
Ο Νότος της Ευρώπης βρίσκεται πολύ πιο χαμηλά. Οι Ισπανοί είναι 31οι, οι Ιταλοί βρίσκονται στην 63η θέση, ενώ η χώρα μας είναι 51η από τις 186 χώρες που καταγράφονται, με κατανάλωση 8.02 λίτρα/άτομο ανά χρόνο. Στην Ελλάδα, όπως απεικονίζεται στον παρακάτω πίνακα, πίνουμε κυρίως κρασί.


Στις τελευταίες θέσεις της λίστας βρίσκονται το Αφγανιστάν, η Μαυριτανία, το Κουβέιτ, η Σομαλία και το Μπανγκλαντές.

 

Ο χάρτης του αλκοόλ, αναλυτικότερα εδώ

news247.gr 

Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com