Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Οι Γερμανοί θα βάλουν βέτο σε συμφωνία για το χρεος και θα περιμένουν τον Κυριάκο

Το σχέδιο Σοιμπλε  δηλαδή της Γερμανίας  είναι να μην δοθεί συμφωνία για το χρεος στην Ελλάδα.
Μια τέτοια συμφωνία είναι βλαπτική για τα γερμανικά εθνικά συμφέροντα ενώ η μη συμφωνία η Ελλάδα παραμείνει για πάντα αιχμάλωτη τους. Ας θυμηθούμε εδώ ότι το δίλημμα «μνημόνιο η έξοδος από το ευρώ» είναι Γερμανικής έμπνευσης, εμφανίστηκε επί Γιωργακη και επανήλθε διαδοχικά με Βενιζέλο, Παπαδήμο, Στουρνάρα, και Σαμαρά.
Ποιος μπορεί να ξεχάσει το Forget it Γιάννης;;
Τους Γερμανούς τους χαρακτηρίζει η σταθερότητα και το σχέδιο τους εφαρμόστηκε τελευταία φορά με δυσκολία  το καλοκαίρι του 2015 όταν ο Τσιπρας παρά το δημοψήφισμα έκανε την  εντυπωσιακή στροφή του και υπηρέτησε το Γερμανικό «σχέδιο Σόιμπλε»
Όπως και όλες τις προηγούμενες φορές το σχέδιο στην θεωρία περιελάμβανε υποσχέσεις για την ρύθμιση του χρέους.  Όμως ποτέ αυτές οι υποσχέσεις δεν δόθηκαν από τους Γερμανούς επισήμως .
Στην πραγματικότητα ποτέ -τα τελευταία 7 χρόνια  δεν ακούσαμε τον Σόιμπλε ή την Μερκελ ή άλλη γερμανική ή γερμανόφωνη επίσημη πηγή να μιλά ανοικτά για συμφωνία για  μείωση του Ελληνικού χρέους
Αντίθετα οι Γερμανοί μονότονα μιλούν για έλλειμμα ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας και ζητούν μεταρρυθμίσεις.
Οι Μνημονιακοί αυθαίρετα συνδέουν αυτές τις απαιτήσεις για «μεταρρυθμίσεις» και ξεπουλήματα με τις υποτιθέμενες προθέσεις των Γερμανών για το χρεος. Έτσι  κυλά ο χρόνος και παίρνουν καμιά δόση.
Αν οι Γερμανοί παραμείνουν πιστοί στο σχεδιασμό τους  τότε θα βάλουν βέτο σε συμφωνία για το χρεος και θα περιμένουν τον Κυριάκο.
Ο Αρχηγός της ΝΔ είναι Μνημονιακός  και φιλελές στο DNA και οι Γερμανοί ξέρουν ότι με αυτόν  πρωθυπουργό έχουν ήδη στο τσεπάκι το επόμενο Μνημονιο.
Πιθανόν έχουν ήδη δοθεί  διαβεβαιώσεις με τις οποίες ο Κυριάκος έχει χρηστικός επιτρέποντάς τους να σκληρύνουν την στάση τους. Το αντίτιμο για αυτές τις διαβεβαιώσεις είναι  η εξουσία.
Στον Τσίπρα απομένει να βρει τρόπους να εξυπηρετήσει το σχέδιο Σόιμπλε και να ξεπεράσει το Μητσοτάκη στην δουλικότητα.
Απομένει στον Τσίπρα η επιλογή:
  • να γίνει χρηστικός  στους Γερμανούς ξεπουλώντας γη ύδωρ και Ελλάδα και παραμυθιάζοντας  το ελληνικό λαό για μια ακόμη φορά.
  • ή απλά να αφήσει τον χρόνο να κυλά χωρίς ρύθμιση του χρέους παραμένοντας  γαντζωμένος στην εξουσία.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι   και οι δυο επιλογές του Τσίπρα όσο και η επιλογή Μητσοτάκη  βλάπτουν  την χώρα μας εξίσου.
Το σχέδιο Σόιμπλε  καθώς -και οποίο επόμενο Μνημόνιο εμπεριέχει-,  έρχεται σε πλήρη σύγκρουση με τα εθνικά συμφέροντα καθώς δεν περιλαμβάνει μείωση του χρέους και αναπτυξιακή  προοπτική, Δεν περιλαμβάνει ούτε καν την καλυτέρευση της θέσης έστω κάποιας κοινωνικής ομάδας.
Το ακόμη πιο σίγουρο είναι ότι τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν  δείχνουν να νοιάζονται για το εθνικό συμφέρον περισσότερο από όσο νοιάζονται την κατάκτηση  (ο ΝΔ)  και την παραμονή ( ο ΣΥΡΙΖΑ) στην εξουσία. Για την νομή της εξουσίας.
Αντίθετα το  Ελληνικό σχέδιο -με το οποίο ο Σοιμπλε  βγάζει φλύκταινες-  περιλαμβάνει μείωση του δημοσίου  χρέους,  εθνικό νόμισμα, εθνικοποίηση των τραπεζών σεισάχθεια  για το Ιδιωτικό χρεος  των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων και παραγωγική ανασυγκρότηση.
Να σημειώσουμε εδώ  ότι το σχέδιο αυτό είναι ο βασικός πυρήνας της ΛΑΕ
papaioannou-giannis.net
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com