Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Αμερικανικές εκλογές: Ύψη, διαζύγια, παράδοξα! Γνωρίζατε ότι...;

Πόσο ύψος έχει ο Ντόναλντ Τραμπ; Ποιος ήταν ο μόνος Πρόεδρος που είχε πάρει διαζύγιο; Ποια Πολιτεία ψηφίζει πάντα τον... νικητή; Γιατί ο Μπαράκ Ομπάμα είναι ο 44ος Πρόεδρος ενώ υπήρξαν μόνο... 43;
Είναι μια βραδιά αντάξια της μέχρι τώρα προεκλογικής περιόδου στις ΗΠΑ, στην κούρσα της διαδοχής του Μπαράκ Ομπάμα στο Οβάλ Γραφείο. Αυτό διότι η εκλογική βραδιά στις ΗΠΑ εξελίσσεται σε θρίλερ, με Χίλαρι Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ να μάχονται στήθος με στήθος, με φόντο τον τίτλο του 45ου Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Κι ενώ τα αποτελέσματα εξακολουθούν να έρχονται με καταιγιστικούς ρυθμούς, υπάρχουν πολλά πράγματα τα οποία το ευρύ κοινό δεν γνωρίζει για τις αμερικανικές εκλογές.
Πάμε, λοιπόν, να τα δούμε. Γνωρίζατε ότι...
--> Η ημέρα των εκλογών ορίστηκε να είναι η πρώτη Τρίτη μετά την πρώτη Δευτέρα του Νοεμβρίου, το 1845. Εκείνη την εποχή οι Αρχές έλαβαν υπόψη τους πως οι αγρότες χρειάζονταν τουλάχιστον μία ημέρα για να φτάσουν στα εκλογικά κέντρα, ενώ ακόμη δεν ήθελαν να... μπλέξουν τις εκλογές με την... κατεξοχήν ημέρα της εκκλησίας, δηλαδή την Κυριακή. Γι' αυτούς τους λόγους οι αμερικανικές εκλογές γίονται πάντα ημέρα Τρίτη.
--> Η Χίλαρι Κλίντον είναι η πρώτη γυναίκα που πήρε το χρίσμα σε ένα από τα δύο κόμματα. Παρόλα αυτά, η πρώτη γυναίκα που έβαλε υποψηφιότητα για την Προεδρία ήταν η Victoria Woodhull, ηγέτιδα του κινήματος των Σουφραζέτων (σ.σ. κίνημα υπέρ του δικαιώματος ψήφου στις γυναίκες) στις ΗΠΑ, το 1872. Δηλαδή περίπου 50 χρόνια πριν αναγνωριστεί στις γυναίκες το δικαίωμα ψήφου (1920).
--> Στα 70 του χρόνια, ο Ντόναλντ Τραμπ θα είναι ο γηραιότερος υποψήφιος που θα γίνει Πρόεδρος, αν φυσικά εκλεγεί. Ο Ρόναλντ Ρίγκαν ήταν 69 ετών όταν κέρδισε για την πρώτη του θητεία και 73 όταν επανεξελέγη.
--> Ο Τζον Φ. Κένεντι ήταν ο νεότερος Πρόεδρος, αφού εξελέγη όντας 43 ετών.
Φωτογραφία αρχείου: ΑΠΕ - ΜΠΕΦωτογραφία αρχείου: ΑΠΕ - ΜΠΕ
--> Ο Ντόναλντ Τραμπ θα είναι ένας από τους... ψηλότερους Προέδρους! Έχει ύψος 1.92 μ., ενώ ο Αβραάμ Λίνκολν είχε ύψος 1.95 μ.
Φωτογραφία: whitehouse.govΦωτογραφία: whitehouse.gov
--> Ο Ρόναλντ Ρίγκαν είναι ο μόνος διαζευγμένος υποψήφιος που εξελέγη Πρόεδρος. Ο Ντόναλντ Τραμπ θα είναι ο δεύτερος αν εκλεγεί, μετρώντας μάλιστα δύο διαζύγια (μέχρι στιγμής θα πουν οι κακές γλώσσες).
Φωτογραφία αρχείου: ΑΠΕ - ΜΠΕΦωτογραφία αρχείου: ΑΠΕ - ΜΠΕ
--> Δύο Πρόεδροι κέρδισαν τις 49 από τις 50 Πολιτείες: Ο Ρόναλντ Ρίγκαν το 1984 και ο Ρίτσαρντ Νίξον το 1972.
--> Το... παράδοξο του να χάνει ένας υποψήφιος του να χάνει ένας υποψήφιος το... Οβάλ Γραφείο, ενώ είχε περισσότερες ψήφους υπέρ του, έχει συμβεί ούτε μία, ούτε δύο, αλλά τέσσερις φορές μέχρι στιγμής! Η πιο πρόσφατη ήταν το 2000,  με τον Αλ Γκορ να έχει περίπου 500.000 περισσότερες ψήφους από τον Τζορτζ Μπους και τον τελευταίο να κερδίζει τελικά τις εκλογές. Οι υπόλοιπες ήταν: Ο Grover Cleveland το 1888, ο Samuel Tilden το 1876 και ο Andrew Jackson το 1824. Αυτό οφείλεται στο... ιδιαίτερο εκλογικό σύστημα των ΗΠΑ. Διαβάστε περισσότερα για το πώς λειτουργεί εδώ.

--> Ο Grover Cleveland ήταν ο μόνος που εξέτισε δύο θητείες που όμως δεν ήταν συνεχόμενες! Η πρώτη του θητεία ήταν μεταξύ 1885-1889 και η δεύτερη μεταξύ 1893-1897. Έτσι, έχει περάσει στην ιστορία ως ο 22ος και ο 24ος Αμερικανός Πρόεδρος!
--> Αυτό εξηγεί το γιατί ο Μπαράκ Ομπάμα ήταν ο 44ος Πρόεδρος, παρόλο που υπήρξαν μόνο 43!
--> Ο Μπαράκ Ομπάμα έκανε το πρώτο του "τιτίβισμα" στο Twitter από τον λογαριασμό @POTUS (σ.σ. ακρωνύμιο του President Of The United States) το 2015. Η Πρώτη Κυρία, Μισέλ Ομπάμα "ανέβασε" τη πρώτη της φωτογραφία στο Instagram το 2013. Μέχρι σήμερα έγιναν περίπου 30.000 tweets από τον λογαριασμό @WhiteHouse.
--> Ο λογαριαμός @POTUS, που έχει περισσότερους από 11 εκατομμύρια ακολούθους στο Twitter, θα γίνει διαθέσιμος για τον/ην νέο/α Πρόεδρο στις 20 Ιανουαρίου του 2017, όταν και λήγει επισήμως η θητεία του Μπαράκ Ομπάμα. Θα διατηρήσει τους ακολούθους του, αλλά θα ξεκινήσει χωρίς tweets! Δηλαδή... restart!
--> To 2012, το... εορταστικό tweet που έκανε ο Μπαράκ Ομπάμα όταν επανεξελέγη για δεύτερη θητεία και ανέφερε "τέσσερα ακόμη χρόνια", αναδημοσιεύτηκε περισσότερες από 500.000 φορές, κάτι που το έκανε το "τιτίβισμα" με τα περισσότερα retweets όλων των εποχών!
Δείτε το


Όλα αυτά μέχρι να χάσει τα πρωτεία από την... θρυλική selfie της Ellen DeGeneres και του... μισού Χόλυγουντ, τη βραδιά των βραβείων Όσκαρ, το 2014.
Δείτε τη

--> Το... χρήμα είναι διαχρονικά ένας καθοριστικός παράγοντας στις αμερικανικές εκλογές. Η Χίλαρι Κλίντον συγκέντρωσε στις φετινές εκλογές περίπου 1,7 δισ. δολάρια, με τον Ντόναλντ Τραμπ να συγκεντρώνει περίπου 512 εκατ. δολάρια. Το 2012 ο Μπαράκ Ομπάμα συγκέντρωσε περισσότερα από 1.7 δισ. δολάρια.
--> Το πρώτο από τα τρία debates μεταξύ Κλίντον και Τραμπ, παρακολούθησαν 84 εκατομμύρια άνθρωποι, κάτι που αποτέλεσε ρεκόρ.
--> Από το 1944 κι έπειτα, η Πολιτεία του Οχάιο ψηφίζει... σταθερά τον εκάστοτε νικητή των εκλογικών αναμετρήσεων! Η μόνη εξαίρεση; Το 1960, όταν ψήφισε τον Νίξον αντί για τον Κένεντι. Κανείς Ρεπουμπλικανός δεν έχει κερδίσει ποτέ την προεδρία χωρίς να κερδίσει το Οχάιο!
--> Θέλετε να... προσπαθήσετε να είστε υποψήφιος Πρόεδρος των ΗΠΑ την επόμενη φορά; Θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να είστε τουλάχιστον 35 ετών και να κατοικείτε μόνιμα στις ΗΠΑ για τουλάχιστον 14 χρόνια.
newsit.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com