Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Σε αυτές τις χώρες μπορείτε να ζήσετε καλύτερα

Δείτε ποια χώρα κατέκτησε την πρωτιά για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Adtech Ad
Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) κυκλοφόρησε πρόσφατα τη λίστα με τις χώρες που προσφέρουν την καλύτερη ποιότητα ζωής για το 2016.
Για να προκύψει το αποτέλεσμα αυτό, η έρευνα υπολόγισε την ισορροπία εργασίας-ζωής, τον οικονομικό πλούτο, την ασφάλεια, την εκπαίδευση και την ποιότητα του περιβάλλοντος.
Δείτε ποιες χώρες ξεχώρισαν για τη φετινή χρονιά:

 

11. OΛΛΑΝΔΙΑ

Η βόρεια χώρα της Ευρώπης μπορεί να υπερηφανεύεται ότι διαθέτει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά αλφαβητισμού στον κόσμο. Ο ΟΟΣΑ διαπίστωσε ότι οι φοιτητές στην Ολλανδία σκοράρουν πάνω από το μέσο όρο στα μαθηματικά, την επιστήμη και στην ανάγνωση τεστ κατανόησης.

 

10. ΙΣΛΑΝΔΙΑ

Η χώρα έπεσε οκτώ θέσεις από τη λίστα του προηγούμενου έτους. Το ποσοστό του εργατικού δυναμικού της Ισλανδίας έπεσε στο 0,7%, ενώ το 2015 βρισκόταν μόλις στο 2,6%.

 

9. ΗΠΑ

Παρότι έπεσαν τέσσερις θέσεις από τη λίστα του προηγούμενου έτους, οι ΗΠΑ βρίσκονται στην κορυφή σε τομείς όπως είναι η στέγαση, το εισόδημα και ο πλούτος. Πιο συγκεκριμένα, το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών κατά μέσο όρο είναι 41.071 δολάρια ανά έτος και είναι το υψηλότερο στην μελέτη του ΟΟΣΑ.

 

8. ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ

Στη Φινλανδία, το 4% των εργαζομένων εργάζονται πολλές ώρες, κάτι το οποίο είναι πολύ χαμηλότερο από το μέσο όρο του ΟΟΣΑ (13%).

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΕΔΩ

Πηγή: Fortunegreece.com
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com