Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Πάμε βόλτα στα πιο τουριστικά σημεία της Ελλάδας

Παρά τα δεινά των τελευταίων χρόνων, η Ελλάδα παραμένει δημοφιλής τουριστικός προορισμός, κυρίως το καλοκαίρι, αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Πάμε να δούμε τα πιο όμορφα τουριστικά και αγαπητά στους επισκέπτες σημεία της;
Με πλήθος νησιών έτοιμα να φιλοξενήσουν τις βουτιές των τουριστών το καλοκαίρι, αναρίθμητα ιστορικά αξιοθέατα με ρίζες σε 4 χιλιετίες, εντυπωσιακά φαράγγια, άγρια βουνά, όμορφες πόλεις και κωμοπόλεις, η Ελλάδα προσφέρεται για διακοπές παντός είδους και καιρού. Ας δούμε τα πιο δημοφιλή της μέρη κι αυτά που οι τουρίστες δείχνουν να προτιμούν.
Μετέωρα
Έξι μοναστήρια με εκπληκτική θέα συνιστούν ένα μοναδικό θέαμα που ακόμη και σε φωτογραφίες φαίνεται τόσο εξωπραγματικό, που συγκλονίζει. Τα Μετέωρα βρίσκονται στην Κεντρική Ελλάδα και υψώνονται έξω από την Καλαμπάκα, με το πρώτο μοναστήρι να έχει ιδρυθεί από τον 14ο αιώνα. Η πρόσβαση σε αυτά τα μοναστήρια ήταν επίτηδες δύσκολη και απαιτούσε ή ψηλές σκάλες ή μεγάλα δίχτυα για το τράβηγμα τόσο αγαθών, όσο και ανθρώπων. Από τα τριάντα που υπήρξαν ιστορικά, σήμερα λειτουργούν μόνο έξι, τα οποία από το 1988 περιλαμβάνονται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Παρθενώνας
Καμία επίσκεψη στην Αθήνα δεν είναι ολοκληρωμένη χωρίς επίσκεψη στον Παρθενώνα, το διάσημο ναό χτισμένο προς τιμήν της θεάς Αθηνάς. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 447 π.Χ. αντικαθιστώντας έναν παλιότερo ναό που είχε καταστραφεί από τους Πέρσες και ολοκληρώθηκε το 432 π.Χ. Κατά τη διάρκεια της ζωής του έχει υπάρξει ναός, φρούριο, εκκλησία και πολλά άλλα, ενώ έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς της Unesco από τις 11 Σεπτεμβρίου 1987.
Θέατρο των Δελφών
Στην αρχαιότητα, οι Δελφοί ήταν η πιο σημαντική τοποθεσία της αρχαίας ελληνικής θρησκείας, όπου βρισκόταν το ιερό και το μαντείο, αφιερωμένο στον θεό Απόλλωνα. Το αρχαίο θέατρο χτίστηκε σε λόφο, χαρίζοντας στους θεατές μια θέα προς όλο το ιερό και το εκπληκτικό τοπίο. Το πρώτο λίθινο θέατρο κτίστηκε από ντόπιο ασβεστόλιθο τον 3ο αι. π.Χ. και σήμερα βρίσκεται εντός των κορυφαίων τουριστικών μνημείων της Ελλάδας.
Μύρτος
Στα βορειοδυτικά της Κεφαλονιάς, η παραλία του Μύρτου είναι παγκοσμίως διάσημη για τα μαγικά μπλε και τιρκουάζ χρώματα που έχουν τα νερά της, τα οποία κάνουν την τέλεια αντίθεση με το έντονο λευκό των βοτσάλων της ακτής. Τα απότομα βουνά και οι ψηλοί λόφοι πίσω από το Μύρτο προσθέτουν ακόμα περισσότερη ομορφιά στο τοπίο και όπως είναι φανερό, δεν είναι τυχαίο που η κεφαλονίτικη αυτή παραλία έχει ψηφιστεί περισσότερες από 10 φορές ως η καλύτερη παραλία της Ελλάδας.
Φαράγγι της Σαμαριάς
Με μήκος 16 χιλιομέτρων, στα νοτιοδυτικά της Κρήτης, το Φαράγγι της Σαμαριάς είναι εξαιρετικά δημοφιλές σε Έλληνες και ξένους, με περισσότερους από 250 χιλιάδες τουρίστες να το διανύουν κάθε χρόνο. Το μονοπάτι παίρνει από 4 μέχρι 7 ώρες να το διασχίσει κάποιος και περνά μέσα από δάση με αρχαία κυπαρίσσια και πεύκα, κάθετους λόφους και υπέροχα τοπία για να φτάσει στην Αγία Ρούμελη στο Λιβυκό πέλαγος.
WWW.WIKIPEDIA.COM
Μυστράς
Κοντά στην αρχαία Σπάρτη, ο Μυστράς υπήρξε η πρωτεύουσα της βυζαντινής Πελοποννήσου τον 14ο και 15ο αιώνα. Παρέμεινε κατοικημένος κατά τη διάρκεια της οθωμανικής περιόδου, αλλά εγκαταλείφθηκε το 1832, αφήνοντας μόνο μεσαιωνικά ερείπια που κόβουν την ανάσα, σε μια συγκλονιστική τοποθεσία.
Μύκονος
Γνωστή παγκοσμίως ως κοσμοπολίτικος προορισμός, η Μύκονος είναι ευρέως αναγνωρισμένη ως ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη της χώρας. Η γραφική της Χώρα με τα μικρά, προσεγμένα δρομάκια και τα άσπρα σκαλιά, οι παραλίες της, ο κόσμος και η νυχτερινή της ζωή, αρκούν για να προσελκύουν ορδές τουριστών τις περισσότερες εποχές του χρόνου.
Σαντορίνη
Ηφαιστειογενές, κυκλαδίτικο νησί, γνωστό τοις πάσι για τα ηλιοβασιλέματά του, τα παραμυθένια Φηρά, τα άσπρα σπίτια, τη ρυμοτομία, το κρασί, τις γεύσεις, τη διασκέδαση και τις παράξενες παραλίες. Το όμορφο κυκλαδίτικο τοπίο που συνθέτει την κάνει πολύ ελκυστική για τους ερωτευμένους, αλλά και για πολλά ζευγάρια τα οποία καταφτάνουν από διάφορα μέρη του κόσμου για να παντρευτούν σ’ αυτή. 

clickatlife.gr 
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com