Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Δεν ειναι νίκη Τραμπ ειναι ήττα της «κυρίαρχης άποψης»και ηττα της προπαγάνδας

Δεν κέρδισε ο Τραμπ έχασε «το σύστημα».
Παρόλο που ο ίδιος είναι το άμεσο προϊόν του συστήματος πολεμήθηκε ως «επικίνδυνος» απ αυτό.
Όπου σύστημα ειναι το καθεστώς των τραπεζών που στηρίζεται από Δημοσιογράφους, ΜΜΕ, Δημοσκόπους, Τραπεζίτες, χρηματιστές, κεφάλαια, πολιτικούς διανοούμενους καθηγητές, πλούσιους, διάσημους επιτυχημένους και διάφορες «elite» σε κάθε χώρο.
Όλοι αυτοί  εκφράζουν την μια και μοναδική επίσημη άποψη και κατηγορούν -ή ακόμη και χλευάζουν – τις πολλές διαφορετικές «άλλες» και τους φορείς τους ως λαϊκισμός/ λαϊκιστές.
Ο Τραμπ ήταν ένας φορέας αυτών των άλλων αιρετικών και μειοψηφικών απόψεων.
Ο πόλεμος που δέχθηκε από τις ελιτ ήταν αφενός για αυτόν τον λόγο, αλλά   ταυτόχρονα και το διαβατήριο του για τον Λ. Οίκο.
Σε ένα ιδανικό κόσμο όπου βασιλεύει η δημοκρατία θα βλέπαμε ως γενεσιουργό αιτία αυτής της εκλογικής συμπεριφοράς των ψηφοφόρων, μια κάποια αδυναμία συνομιλίας των φορέων της επίσημης άποψής με την βάση των κοινωνιών και τις ποικιλόχρωμες απόψεις τους.
Θα διαπιστώναμε ότι η αδυναμία επικοινωνίας των ελιτ με την βάση, παράγει εδώ και χρόνια επικίνδυνα φαινόμενα τύπου Τραμπ και έτσι θα δικαιολογούσαμε την υποτιθέμενη «έκπληξη» όλων .
Στο κόσμο μας βλέπουμε ότι δεν είναι απλά αδυναμία επικοινωνίας άλλα πόλεμος προπαγάνδας.
Βλέπουμε ότι όλες οι δομημένες κοινωνικές μειονότητες στις ΗΠΑ δηλαδή Λατίνοι Αφροαμερικανοί lgbt ομάδες και κάθε ιδιαίτερη ταυτότητα
καταφέρνουν να βρίσκουν έκφραση και επικοινωνούν την ιδιαιτερότητα  τους  καθιστάμενοι  «κυρίαρχη» άποψη. Και βλέπουμε δίπλα απ αυτούς
μια κοινωνία που ασφυκτιά από την επίσημη οικονομική άποψηκαι που φωνάζει
άλλα δεν συμφέρει κανέναν να ακούγεται ο λόγος της.
Μια κοινωνία απόκληρων λόγο της κυρίαρχης οικονομικής άποψης,  η οποία η οποία ασφυκτιά γιατί θάβονται οι ενέργειες και οι απόψεις της για να μην βλαφτεί το σύστημα και τα συμφέροντα των ελιτ.
Επιπλέον δεν βλέπουμε την έκπληξη των ελιτ   αλλά τον φόβο τους καθώς το σύνολο των «μη κυρίαρχων απόψεων» έρχεται στην επιφάνεια στο επίπεδο του πλανητάρχη.
Ειδικά εμείς στην Ελλάδα το πόλεμο της προπαγάνδας τον βλέπουμε και τον βιώνουμε τα 7 τελευταία χρόνια της κρίσης, όπου οι κυρίαρχες ελληνικές ελιτ απαξιώνουν συστηματικά τις απόψεις υπέρ της εξόδου από το ευρώ και τους φορείς τους
Βλέπουμε τα γεγονότα στο Ναύπλιο κατά του Φουχτελ που θάφτηκαν από όλα τα ΜΜΕ. Βλέπουμε ποιος είναι ο στόχος των δημοσκοπήσεων και ποιος ο λόγος για την  απουσία ερωτημάτων σε αυτές κατά του ευρώ.
Βλέπουμε την απουσία δημοσίου διάλογου γι αυτό το θέμα  την απουσία τηλεοπτικών πάνελ για αυτό το θέμα και το χειρότερο βλέπουμε την ενοχοποίηση και την εισαγγελική έρευνα για όσους έχουν και είχαν αυτή την άποψη το καλοκαίρι του 2015
Όλα αυτά δείχνουν τι είναι αυτό που φοβάται πιο πολύ το σύστημα των ελληνικών ελιτ και της κυρίαρχης άποψης.
Όχι μόνο φοβούνται τον διάλογο αλλά προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει καν εναλλακτική των μνημονίων και του ευρώ.
Στα δικά μας τώρα ο Τραμπ δεν θα πρεπε να μας ανησυχεί καθόλου. Είναι το ίδιο εγκλωβισμένος στις σκληρές γραμμές της εξωτερικής πολιτικής  όπως κάθε άλλος ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ
Το πεδίο που θα δραστηριοποιηθεί θα είναι στο εσωτερικό της χώρας του και όλη η πορεία θα στραφεί κατά των εκεί ελίτ που τον πολέμησαν. Τα εύκολα θύματα θα είναι οι δομημένες κοινωνικές μειονότητες.
Σε αυτό σημείο θα δούμε αλλαγές αρκετά εντυπωσιακές άλλα και πειραματισμούς.
Ο Τραμπ θα ηττηθεί τελικά όταν αποφασίσουν οι «elite» ότι η πολιτική πραγματικά τις ενοχλεί και τις βλάπτει . Τότε ενεργοποιηθεί η  «δικαιοσύνη» για να τον νικήσει. Αν συμβεί αυτό ο Ντοναλντ Τραμπ θα πέσει μέσα σε οικονομικά σκάνδαλα.
papaioannou-giannis
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com