Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Οι 10 καλύτερες ακτές στον κόσμο σύμφωνα με… μαθηματική εξίσωση

Ίσως δεν είναι επακριβώς οι ακτογραμμές που θα περιμέναμε στην κορυφαία δεκάδα -ή ίσως όχι όλες- αλλά οι παρακάτω δέκα είναι οι καλύτερες ακτογραμμές στον κόσμο, σύμφωνα με μια… μαθηματική εξίσωση.
Στην πρώτη θέση βρίσκεται το Ντουμπάι, στη δεύτερη το Μπλάκπουλ του Ηνωμένου Βασιλείου και στην τρίτη ο Κόλπος του Μεξικού.
Ντουμπάι
Ντουμπάι
Όπως εξηγεί η Daily Mail, οι δεκάδα καταρτίστηκε ανάλογα με την καθαρότητα του ορίζοντα, το χρώμα της θάλασσας, την ποιότητα της άμμου, την καθαριότητα, τα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά, την ποιότητα του αέρα και τις καιρικές συνθήκες.
Ηνωμένο Βασίλειο
Επικεφαλής της μελέτης, που έγινε για λογαριασμό της Royal Caribbean, ήταν ο ψυχολόγος Dr David Holmes, ο οποίος διαμόρφωσε μια μαθηματική εξίσωση σε μια προσπάθεια να αποδειχθεί «επιστημονικά» ποια ακτή είναι η πιο ελκυστική.
Cape Cod
Cape Cod
Στη διαδικασία αυτή βοήθησε και η 24χρονη Λονδρέζα vlogger Laila Swann.
Στην τέταρτη θέση της λίστας βρίσκεται το Cape Cod στις ΗΠΑ και στην πέμπτη το Inchydoney στην Ιρλανδία.
Inchydoney
Inchydoney
Τη δεκάδα συμπληρώνουν το Twelve Apostles στην Αυστραλία, το Κέιπ Τάουν στη Νότια Αφρική, το Cavelossim στην Ινδία, το Krabi στην Ταϊλάνδη και το Whitehaven Beach και πάλι στην Australia.
Twelve Apostles
Twelve Apostles
«Παρότι η εξίσωση δεν μπορεί να λάβει υπόψη τα πάντα, το τοπ τεν ελπίζουμε να βοηθήσει τους παραθεριστές να αναγνωρίσουν τις ακτές που είναι, επιστημονικά τουλάχιστον, οι καλύτερες. Όλες οι χώρες έχουν ωραίες και άσχημες ακτές, κάποιες όμως είναι εκθαμβωτικά όμορφες και η ομορφιά τους συνδυάζεται και με πολύ ξεχωριστά χαρακτηριστικά», τόνισε ο Dr Holmes.
Κέιπ Τάουν
Κέιπ Τάουν
Εκπρόσωπος της Royal Caribbean ανέφερε πως πολλοί πελάτες επιλέγουν ολοένα και περισσότεροι τις κρουαζιέρες τους ανάλογα με τις ακτές που θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν οπότε η αναζήτηση των καλύτερων θα βοηθήσει στη διαδικασία της τελικής επιλογής.
jadhaday7
Ινδία
jadhaday8
Ταϊλάνδη
jadhaday9
Whitehaven Beach, Αυστραλία
newsbeast.gr 

Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com