Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Man-Pupu-Nyer - Οι Επτά Δυνατοί Άνδρες

Θεωρείται ένα από τα Επτά Θαύματα της Ρωσίας, είναι ένα δημοφιλές αξιοθέατο της χώρας, αν και δεν είναι ευρέως γνωστό διεθνώς και σχετικά ανέγγιχτο από τον τουρισμό. Ονομάζεται Man-Pupu-Nyer - Οι Επτά Δυνατοί Άνδρες.

Η ονομασία αυτή αφορά σε επτά γιγάντιους και ασυνήθιστους βραχώδεις σχηματισμούς, δυτικά των Ουραλίων, στην Δημοκρατία των Κόμι. Οι τεράστιοι μονόλιθοι έχουν ύψος 30-42 μέτρα και ξεχωρίζουν σε ένα λοφώδες οροπέδιο.
Ο τοπικός μύθος θέλει τους γίγαντες Samoyeds, που διέσχισαν τα βουνά προς τη Σιβηρία για να καταστρέψουν τους ανθρώπους  Mansi, να έχουν μετατραπεί σε πέτρινες κολώνες όταν αντίκρισαν τα ιερά βουνά των Mansi
Η φύση έκανε και σε αυτή την περίπτωση τη δουλειά της-ο παγετός, ο άνεμος η βροχή και ο χρόνος δημιούργησαν τους εντυπωσιακούς γιγάντιους μονόλιθους που εξάπτουν τη φαντασία του ανθρώπου!
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.


grizosgatos.blog@gmail.com