Είναι πια γνωστός ο τρόπος που παράγεται ο καφές kopi luwak, ο
πιο ακριβός καφές του κόσμου που στοιχίζει ακόμη και 100 δολάρια ανά
φλιτζάνι. Εκείνο που είναι λιγότερο γνωστό είναι ο βάναυσος τρόπος με
τον οποίο αυξάνεται η παραγωγή του
Παγκόσμια ημέρα καφέ η 1η Οκτωβρίου και ασχολούμαστε με τον
βασιλιά, των βασιλιάδων του καφέ. Μια ποικιλία που παράγεται με τον πιο
ευφάνταστο τρόπο και η τρελή ζήτηση της οποίας, οδήγησε τον άνθρωπο στην
προσφιλή του τακτική, να κακοποιήσει για μια ακόμη φορά τη φύση.
Μετά τη συγκομιδή, ο καφές καβουρδίζεται και κόβεται ανάλογα με τον τρόπο που επιθυμεί κανείς να τον καταναλώσει. Διαβάζουμε μάλιστα στο διαδίκτυο πως είναι δυνατή η παρασκευή του, είτε σε μηχανές εσπρέσο, είτε σε κλασικές μηχανές φίλτρου ή κανάτες έμβολα. Τέλος, αν ο καφές είναι πολύ καλά κομμένος σαν αλεύρι, μπορεί να παρασκευαστεί και όπως ο ελληνικός, δηλαδή να βράσει μαζί με το νερό στο μπρίκι.
Ο kopi luwak στη showbiz
Η ιδιαιτερότητα του καφέ φυσικά δεν πέρασε απαρατήρητη ούτε από το Hollywood. Στην εκπληκτική συνύπαρξη των Jack Nicholson και Morgan Freeman για την ταινία "The Bucket List", ο εκκεντρικός πλην ζάμπλουτος Edward (τον οποίο υποδύεται ο Nicholson) απολαμβάνει τον μοναδικό, πανάκριβο καφέ του kopi luwak που αποτελεί το πιο ακριβό χαρμάνι στον κόσμο, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.Ο λαϊκός, αλλά ενήμερος για τα πάντα, Carter (που παίζει ο Morgan Freeman) φροντίζει σε κάποιο σημείο της ταινίας να βρει τη διαδικασία της πέψης και της αφόδευσης που προσφέρει τα μοναδικά χαρακτηριστικά στον καφέ και να τη δώσει στον φίλο του να τη διαβάσει.
Η ανθρώπινη απληστία και φιλαργυρία
Μέχρι αυτού του σημείου, θα μπορούσε κανείς να πει "περί ορέξεως, κολοκυθόπιτα!". Αν κάποιος επιθυμεί να πληρώσει, αλλά και να δοκιμάσει τον ιδιαίτερο αυτό καφέ - εφόσον γνωρίζει τη διαδικασία παραγωγής του - είναι δικαίωμά του. Αντιλαμβάνεστε πως, το γεγονός ότι τα ζώα αυτά ζουν ελεύθερα στη φύση και η δυσκολία στην ανεύρεση και την περισυλλογή των κουκουτσιών του καφέ από τα περιττώματα, καθιστούν τον καφέ αυτό σπάνιο και την μαζική παραγωγή του πρακτικά αδύνατη.Από την δεκαετία του 1980 μάλιστα που ξεκίνησε η τρέλα αυτού του είδους καφέ, έχουν αναπτυχθεί και διατεθεί στην αγορά καφέδες από περιττώματα ζώων, όπως ελεφάντων, χιμπαντζήδων, τροπικών πουλιών, σε μια διαστροφική ανάγκη των ανθρώπων να δοκιμάζουν και να αποκτούν το ξεχωριστό, το ιδιαίτερο.
news247.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.