Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: πού θα πάτε και πώς θα διασκεδάσετε δωρεάν

ΔΩΡΕΑΝ ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ
Δωρεάν ξεναγήσεις στα μνημεία της Αθήνας
Συνεχίζεται τους επόμενους μήνες το πρόγραμμα των δωρεάν ξεναγήσεων, μια περιήγηση στον πολιτιστικό πλούτο και τις ομορφιές της πόλης μας, από έμπειρους και εξειδικευμένους ξεναγούς, που προσφέρει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου σε συνεργασία με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών. Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στις 10.30 διοργανώνεται περίπατος στην Οδό Αιόλου ενώ λίγο αργότερα, στις 15.00 θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου στη 13.00 θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στην Ακαδημία Πλάτωνος. 
LIVE
Ο Γιάννης Κασέτας στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
giannis kasetas kpisn weekend

Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016, ο σαξοφωνίστας και συνθέτης παρουσιάζει κομμάτια από την τελευταία του δισκογραφική δουλειά. O ήχος της μπάντας βασίζεται στη σύγχρονη jazz και jazz funk σκηνή της Νέας Υόρκης, αλλά και στις επιρροές του σαξοφωνίστα από ταινίες φαντασίας, στα ταξίδια στη φύση, στην απεραντοσύνη της θάλασσας και το χάος του διαστήματος. Στόχος του είναι η δημιουργία εικόνων αλλά ακόμα και ιστοριών μέσα από τον ήχο.

ΔΡΑΣΗ
Το μεγαλύτερο παιχνίδι κατά της φτώχειας από την Action Aid
to megalutero paixnidi kata tis ftoxeias action aid
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φτώχειας, το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, διοργανώνεται σε έναν ιστορικό χώρο ένα τεράστιο υπαίθριο παιχνίδι εμπνευσμένο από το γνωστό "φιδάκι". Νικητές οι παίκτες που θα κατακτήσουν στη διάρκεια του παιχνιδιού όλα τους τα δικαιώματα! Κάθε βήμα κρύβει μια ιστορία και ένα κόσμο από μία διαφορετική χώρα. Έτσι, οι παίκτες θα γίνουν για λίγο ένα κορίτσι από το Αφγανιστάν που κατάφερε να πάει σχολείο, μια μητέρα που προσπαθεί να προστατέψει τα παιδιά της μετά το σεισμό του Νεπάλ, ένας Παλαιστίνιος που προσπαθεί να πάει στη δουλειά του, ένας Αθηναίος που προσπαθεί να τα βγάλει πέρα στην Ελλάδα της κρίσης.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ
Φεστιβάλ Φανταστικού Κινηματογράφου στην Ίριδα
festival fantastikou kinimatografou weekend

Ο Κινηματογραφικός Τομέας του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών (Π.Ο.Φ.Π.Α.) υποδέχεται στην Ίριδα το Festival Φανταστικού Κινηματογράφου "Βαγγέλης Κοτρώνης" 2016. To Φεστιβάλ συνδιοργανώθηκε από το Ίδρυμα "Βαγγέλης Κοτρώνης", την t-short και την Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης και αφορά ταινίες μικρού μήκους φανταστικού κινηματογράφου παραγωγής 2015. Την Παρασκευή, 14 και το Σάββατο, 15 Οκτωβρίου, στις 21.00, θα παρουσιαστούν οι ταινίες που έλαβαν μέρος το 2016. Θα ακολουθήσει συζήτηση και ψηφοφορία για Βραβείο Κοινού.

ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

The Ship: η νέα ακουστική εγκατάσταση του Brian Eno στη Στέγη
the shop brian eno weekend
Από τις 2 έως τις 23 Οκτωβρίου
«Το πλοίο» του Brian Eno "αγκυροβολεί" στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και ο πατέρας της ambient μουσικής κατακλύζει το χώρο με την τρισδιάστατη ηχητική εμπειρία της νέας του ακουστικής εγκατάστασης. Με εννοιολογική αφετηρία τη βύθιση του Τιτανικού, τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τη διαρκή «τραμπάλα» του ανθρώπινου γένους ανάμεσα στην ύβρη και στην παράνοια, ο Brian Eno, από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της μουσικής του 20ού και του 21ου αιώνα, παρουσιάζει την ακουστική εγκατάσταση The Ship, συνδέοντας για πρώτη φορά σε έργο του τρεις από τις πιο σημαντικές πτυχές της πλούσιας καλλιτεχνικής παραγωγής του: την ambient μουσική, τις εγκαταστάσεις και την τραγουδοποιΐα.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Το μικρό Παρίσι των Αθηνών 2016
to mikro parisi ton athinon 2016
Μουσική, εικαστικές και φωτογραφικές εκθέσεις, street art, θέατρο και βαριετέ, δράσεις και παραστατικές τέχνες δρόμου, διαλέξεις, “tables rondes” και “rendez vous sociaux”, εκπαιδευτικά προγράμματα, petanque και άλλα παιχνίδια, φιλοξενεί το 4ο μικρό Παρίσι των Αθηνών, το πολυ-φεστιβάλ που συνδιοργανώνουν για φέτος το Αθηναϊκό καλλιτεχνικό δίκτυο, ο Οργανισμός πολιτισμού, αθλητισμού και νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και η Περιφέρεια Αττικής, με την υποστήριξη της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα και του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας. Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από 6 έως 16 Οκτωβρίου 2016, σε περισσότερα από 40 επιλεγμένα σημεία (δρόμοι, πλατείες, θέατρα, ωδεία, σχολεία, γκαλερί , μουσικά μπιστρό, ξενοδοχεία, πάρκα, νεοκλασσικά-ιστορικά κτίρια και άλλοι εναλλακτικοί χώροι).
Πηγή:www.monopoli.gr


Πηγή:www.monopoli.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com