Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Πώς να αξιοποιήσετε το μπαγιάτικο ψωμί

Πολλές φορές περισσεύουν στο σπίτι μερικές φέτες μπαγιάτικο ψωμι τις οποίες δεν ξέρουμε πού να τις χρησιμοποιήσουμε και συνήθως τις πετάμε. 

Υπάρχουν, όμως, αρκετοί τρόποι να εκμεταλλευτούμε το μπαγιάτικο ψωμί και να δώσει πρακτικές λύσεις στην καθημερινότητα. Μπορεί να καλύψει διάφορες ανάγκες του σπιτιού αλλά και της μαγειρικής.
Δείτε μερικές από αυτές...
1. Λίπασμα
Αν αποξηράνετε τα ψίχουλα του ψωμιού στον φούρνο, και τα περάσετε από το blender, για να πάρουν την μορφή σκόνης, μπορούν να λειτουργήσουν σαν λίπασμα στο χώμα τν φυτών σας.
2. Διατηρήστε τα λαχανικά
Με μια φέτα ξεραμένου ψωμιού στο συρτάρι των λαχανικών σας στο ψυγείο, θα απορροφηθεί η υγρασία και θα διατηρηθούν για περισσότερες μέρες φρέσκα. Ωστόσο προσέξτε μην το αφήσετε για πάνω από δυο μέρες και μουχλιάσει.  
3. Κάντε κρουτόν
Μια από τις πιο εύκολες και συνηθισμένες συνταγές. Κάντε το ψωμί κύβους, και μαρινάρετέ το με αποξηραμένα μυρωδικά για πεντανόστιμα κρουτόν που θα συνοδεύσουν σαλάτες, σούπες σάλτσες και πολλά άλλα πιάτα.
baby.gr 
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com