Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Ποια χώρα έχει τους πιο έξυπνους φοιτητές;

Η ιεραρχία της ανώτατης εκπαίδευσης είναι ιδιαιτέρως αυστηρή. Και οι διεθνείς πίνακες κατάταξης υψηλού προφίλ αποτελούν τη δημόσια μορφή αυτής της ιεραρχίας.
Και μπορεί αυτοί οι πίνακες να εξετάζουν μία ποικιλία ποικιλία παραμέτρων, όπως είναι η φήμη και άλλα ποιοτικά χαρακτηριστικά προκειμένου να φτάσουν σε συγκεκριμένα συμπεράσματα, αυτό που δεν λαμβάνουν συχνά υπόψιν τους, ωστόσο, είναι οι ικανότητες των φοιτητών.
Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (OECD) δημοσίευσε τα αποτελέσματα έρευνας, εξετάζοντας φοιτητές που έχουν αποφοιτήσει σε διαφορετικά μέρη του πλανήτη.
Τα αποτελέσματα που πρόεκυψαν διαφέρουν από τους διεθνείς πίνακες κατάταξης πανεπιστημίων, στους οποίους κυριαρχούν κυρίως πανεπιστήμια των ΗΠΑ και της Βρετανίας, όπως το Harvard, το MIT, το Stanford, η Οξφόρδη, το Cambridge και το UCL.
Για τις ανάγκες της συγκεκριμένης έρευνας ο OECD εξέτασε τις δεξιότητες ανάγνωσης και γραφής των φοιτητών και οι υψηλότερες δεν ανήκαν σε σπουδαστές των πανεπιστημίων των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου - όπως θα περίμεναν οι περισσότεροι από εμάς - αλλά της Ιαπωνίας και της Φινλανδίας.
Αυτή είναι η λίστα με τους πιο έξυπνους φοιτητές σύμφωνα με τον OECD:
  1. Ιαπωνία
  2. Φινλανδία
  3. Ολλανδία
  4. Αυστραλία
  5. Νορβηγία
  6. Βέλγιο
  7. Νέα Ζηλανδία
  8. Αγγλία
  9. ΗΠΑ
  10. Δημοκρατία της Τσεχίας
Πηγή: BBC,
huffingtonpost.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.


grizosgatos.blog@gmail.com