Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Ασφαλές μανικιούρ/πεντικιούρ: Συμβουλές από την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας

Όταν επισκέπτεστε ένα σαλόνι νυχιών, βεβαιωθείτε πρώτα ότι όλα λειτουργούν όπως πρέπει. Διαφορετικά εκτίθεστε σε κίνδυνο, ο οποίος μπορεί να εκτείνεται από έναν απλό αποχρωματισμό των νυχιών, μέχρι και σοβαρές λοιμώξεις.

Το μανικιούρ/ πεντικιούρ, είναι μία ασφαλής αισθητική διαδικασία, η οποία όμως μπορεί να γίνει επικίνδυνη, σε περίπτωση που δεν εφαρμόζεται κάτω από τις απαιτούμενες συνθήκες. Είτε το κάνετε μόνοι σας, είτε απευθύνεστε σε επαγγελματίες, ακολουθήστε τις συμβουλές της Αμερικανικής Ακαδημίας Δερματολογίας (AAD) και αποκτήστε όμορφα νύχια με ασφάλεια:

1.    Εφαρμόστε μια κρέμα προκειμένου να ενυδατώσετε τα νύχια σας, ειδικά μετά την αφαίρεση των βερνικιών, δεδομένου ότι τα περισσότερα προϊόντα αφαίρεσης περιέχουν χημικές ουσίες που τα αφυδατώνουν.
2.    Για την πρόληψη της λοιμώξεων, ποτέ μην κόβετε ή τραβάτε βίαια τα πετσάκια σας. Εάν πρέπει να τα κόψετε,  κάντε το απαλά μετά από ένα ντους ή μπάνιο.
3.    Ενώ τα περισσότερα ινστιτούτα αισθητικής ακολουθούν αυστηρές οδηγίες καθαριότητας και απολύμανσης, βεβαιωθείτε για τα ακόλουθα αν επισκεφθείτε ένα από αυτά:
•    Έχει ο/η μανικιουρίστ την απαραίτητη εμπειρία ή / και άδεια, εφόσον απαιτείται;
•    Οι πάγκοι είναι καθαροί;
•    Πλένει ο/η μανικιουρίστ τα χέρια του/της  μεταξύ των πελατών;
•    Υπάρχουν βρώμικα εργαλεία τριγύρω;
Επιπλέον, μην διστάσετε να ρωτήσετε πώς απολυμαίνουν* τα εργαλεία τους (ψαλίδια, λίμες κλπ).

4.    Μην ξυρίζετε το κάτω μέρος των ποδιών σας 24 ώρες πριν το πεντικιούρ. Αν τραυματιστείτε κατά το ξύρισμα, το πεντικιούρ θα μπορούσε να σας θέσει σε κίνδυνο για λοίμωξη.
5.    Αν κάνετε συχνά μανικιούρ ή/και πεντικιούρ, εξετάστε το ενδεχόμενο αγοράς των δικών σας εργαλείων, τα οποία θα χρησιμοποιούν στο σαλόνι αποκλειστικά για τη δική σας εξυπηρέτηση.
6.    Επιπλέον, ελέγξτε αν τα ποδόλουτρα και τα φίλτρα απολυμαίνονται πριν τα χρησιμοποιήσετε. Αν δεν καθαρίζονται σωστά, μπορεί να φιλοξενούν βακτήρια και μύκητες. Αν το σαλόνι δεν φαίνεται καθαρό, καλύτερα να αποχωρήσετε.
7.    Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα φωτεινό κόκκινο ή πορτοκαλί βερνίκι, αποφύγετε τον αποχρωματισμό εφαρμόζοντας ένα επιπλέον στρώμα επικάλυψης βάσης. Αν τα νύχια σας κιτρινίσουν και αποχρωματιστούν από το βερνίκι, θα επανέλθουν στο φυσιολογικό χρώμα αρκετές εβδομάδες μετά, εάν φυσικά δεν ξαναχρησιμοποιηθεί το ίδιο χρώμα.
8.    Ενώ μερικοί άνθρωποι διαφωνούν, δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη ότι η ζελατίνη δυναμώνει τα νύχια. Γυαλιστικά που περιέχουν ενισχυτικά συστατικά αυξάνουν την ακαμψία των νυχιών, κάτι που μπορεί να κάνει τα νύχια να σπάνε συχνότερα.
9.    Μην φοράτε τεχνητά νύχια για να καλύψετε προβλήματα των νυχιών, καθώς μπορεί να επιδεινωθούν. Τα τεχνητά νύχια δεν συνιστώνται για τους ανθρώπους που είναι επιρρεπείς σε λοιμώξεις από μύκητες ή έχουν εύθραυστα νύχια. Για τα άτομα με υγιή νύχια, τα τεχνητά μπορεί να είναι ασφαλή, εάν η χρήση τους δεν είναι παρατεταμένη.

•    Ενημερωθείτε για το ποια προϊόντα εφαρμόζονται στα  τεχνητά νύχια σας, καθώς οι ουσίες που χρησιμοποιούνται μπορεί να προκαλέσουν αλλεργική αντίδραση σε μερικούς ανθρώπους. Εάν αναπτύξετε εξάνθημα ή άλλη αντίδραση, ενημερώστε το γιατρό σας για τα προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν.


* Σύμφωνα με την Υγειονομική Διάταξη για την αδειοδότηση καταστημάτων περιποίησης χεριών ή και ποδιών «τα χρησιμοποιούμενα εργαλεία ή θα είναι μιας χρήσης και θα διατηρούνται απολύτως καθαρά εντός κλειστών προθηκών ή θα αποστειρώνονται μετά από κάθε χρήση σε ειδικό κλίβανο. Όσα δε, σκεύη ή εργαλεία δεν μπορούν να αποστειρωθούν θα καθαρίζονται με απορρυπαντικό και νερό και στη συνέχεια θα απολυμαίνονται με προϊόντα εγκεκριμένα από τον Ε.Ο.Φ. Επίσης τα χρησιμοποιούμενα υλικά περιποίησης όπως κρέμες, βερνίκια νυχιών, κ.λ.π θα πρέπει να είναι εγκεκριμένα από τον Ε.Ο.Φ.
Για κάθε πελάτη θα χρησιμοποιείται καθαρή πετσέτα ή πετσέτα μιας χρήσης. Οι καθαρές πετσέτες θα φυλάσσονται εντός κλειστών προθηκών και σε διαφορετικό χώρο από τις χρησιμοποιημένες ακάθαρτες».

stogiatro.gr 
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com