Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Λίμνες σε κρατήρες ηφαιστείων

Σε διάφορα μέρη του πλανήτη τα ηφαίστεια εκτός από απομεινάρια λάβας μας αφήνουν το υπόβαθρο για να δημιουργηθούν πανέμορφες λίμνες. Όταν οι κορυφές κατερρέουν ο κρατήρας των ηφαιστείων μπορεί να μετατραπέι σε μια φυσική λεκάνης συλλογής υδάτων και τότε πανέμορφες μικρές λίμνες σχηματίζονται, δημιουργώντας ένα πολύ όμορφο θέαμα.
Μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι και οι παρακάτω λίμνες:
Οσκγιουβάτν, Ισλανδία Perierga.gr - Λίμνες σε κρατήρες ηφαιστείων
Η λίμνη Οσκγιουβάτν στην κεντρική Ισλανδία είναι η δεύτερη βαθύτερη λίμνη στη χώρα, με βάθος τα 220 μέτρα. Σχηματίστηκε στον κρατήρα του ηφαιστείου Άσκγια και έχει φωτεινό μπλε χρώμα.
Μπλε λίμνη, Αυστραλία Perierga.gr - Λίμνες σε κρατήρες ηφαιστείων
Είναι η γνωστότερη από τις τέσσερις λίμνες που σχηματίστηκαν στο όρος Gambier.  Δύο από τις υπόλοιπες λίμνες έχουν στερέψει.
Λίμνη του Παραδείσου, Κίνα Perierga.gr - Λίμνες σε κρατήρες ηφαιστείων
Η λίμνη βρίσκεται σε έναν κρατήρα ηφαιστείου στα σύνορα μεταξύ Κίνας και Βόρειας Κορέας δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό σκηνικό, γι αυτό άλλωστε και ονομάστηκε έτσι.
Diego de la Haya, Κόστα Ρίκα Perierga.gr - Λίμνες σε κρατήρες ηφαιστείων
Στην κορυφή του ηφαιστείου Irazu στην Κόστα Ρίκα βρίσκεται μια πράσινη λίμνη μεταβλητού βάθους.
Kerio, Ισλανδία Perierga.gr - Λίμνες σε κρατήρες ηφαιστείων
Η ηφαιστειακή λίμνη Kerio στην Ισλανδία αποτελεί ένα φημισμένο αξιοθέατο, ενώ ο κρατήρας είναι ένας από τους πιο πολυφωτογραφημένους, με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τα έντονα χρώματα.
Okama, Ιαπωνία Perierga.gr - Λίμνες σε κρατήρες ηφαιστείων
Η λίμνη σε αυτόν τον κρατήρα περιβάλλεται από τρία βουνά δημιουργώντας ένα μοναδικό τοπίο. Πήρε το όνομά της από το σχήμα της, που μοιάζει με την παραδοσιακή ιαπονική κατσαρόλα kama.
Maninjau, Ινδονησία Perierga.gr - Λίμνες σε κρατήρες ηφαιστείων
Η λίμνη Maninjau βρίσκεται στη Δυτική Σουμάτρα της Ινδονησίας. Η καλντέρα Maninjau διαμορφώθηκε από μια ηφαιστειακή έκρηξη που εκτιμάται ότι συνέβη περίπου 52 χιλιάδες χρόνια πριν.
Quilotoa, Άνδεις, Ισημερινός Perierga.gr - Λίμνες σε κρατήρες ηφαιστείων
Η λίμνη Quilotoa βρίσκεται στο πιο δυτικό ηφαίστειο του Ισημερινού. Ο κρατήρας έχει γεμίσει με νερό δημιουργώντας μια βαθιά λίμνη, η οποία έχει ένα πράσινο-γαλάζιο χρώμα, ως αποτέλεσμα των διαλυμένων ανόργανων συστατικών.
Pinatubo, Φιλιππίνες Perierga.gr - Λίμνες σε κρατήρες ηφαιστείων
Το ηφαίστειο Pinatubo είναι υπέυθυνο για μια από τις μεγαλύτερες εκρήξεις της σύγχρονης εποχής, στις 15 Ιουνίου του 1991. Στον κρατήρα του έχει δημιουργηθεί μια πολύ όμορφη λίμνη, ίσως σημάδι ελπίδας μετά την καταστροφή.
Kelimutu, Ινδονησία Perierga.gr - Λίμνες σε κρατήρες ηφαιστείων
Το συγκεκριμένο ηφαίστειο έχει τρεις εντυπωσιακές λίμνες με διαφορετικά χρώματα. Αποτελούν δημοφιλή τουριστικό προορισμό και οι εικόνες από ψηλά είναι εντυπωσιακές.
perierga.gr 
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com