Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Τι συνέβη όταν εστιατόριο προέτρεψε τους πελάτες να «πληρώνουν όσο θέλουν»

Τρεις εστιάτορες πίστεψαν στην «καλή φύση των ανθρώπων» και θεώρησαν καλή ιδέα να επιτρέψουν στους πελάτες τους να «πληρώνουν όσο θέλουν» με σκοπό να διαφημίσουν το μαγαζί τους.
Το πείραμα τους εν μέρει πέτυχε, καθώς η επισκεψιμότητα του εστιατορίου, το οποίο βρίσκεται στην πόλη Guiyang της Κίνας, εκτινάχθηκε στα ύψη αλλά δεν κατέγραψαν καθόλου κέρδη. Μέσα σε μία μόλις εβδομάδα, το εστιατόριο, συνεχίζοντας το πείραμα, κατέγραψε ζημιές 15.000 δολαρίων.

Οι εστιάτορες πίστευαν πως οι πελάτες τους θα πληρώνουν «σωστά και δίκαια» αλλά διαψεύστηκαν, καθώς οι πελάτες πλήρωναν μετά βίας το 10% της αξίας του γεύματος τους. Κάποιοι μάλιστα είχαν το «θράσος» να πληρώσουν μόλις 0.15 δολάρια για ένα πλήρες γεύμα. Όπως δήλωσε η υπεύθυνη του εστιατορίου οι πελάτες έκαναν πολύ θετικά σχόλια τόσο για το φαγητό όσο και για την εξυπηρέτηση αλλά όταν οι έπαινοι έπρεπε να μετατραπούν σε πράξη το αποτέλεσμα κάθε άλλο παρά ικανοποιητικό ήταν.
Το πείραμα διήρκησε μόνο μία εβδομάδα, αλλά ήταν αρκετή για να δημιουργήσει προβλήματα ακόμη και στις σχέσεις μεταξύ των ιδιοκτητών, καθώς ένας εκ των τριών συνεταίρων αποχώρησε από το σχήμα. Οι εστιάτορες δέχθηκαν ένα ακόμα πλήγμα όταν οι νέοι πελάτες δεν ξαναεπισκέφθηκαν το εστιατόριο μετά το τέλος του πειράματος.
perierga.gr 
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.


grizosgatos.blog@gmail.com