Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Αλλαγές της τελευταίας στιγμής στα τέλη κυκλοφορίας ΙΧΣε λιγότερο από 10 εργάσιμες μέρες, οι ιδιοκτήτες θα κληθούν να πληρώσουν τα νέα τέλη κυκλοφορίας για τα ΙΧ αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες.
Το Υπουργείο Οικονομικών ωστόσο ακόμη δεν έχει καταλήξει στις αλλαγές που θα επιβάλλει προκειμένου να αυξηθούν τα έσοδα.
  • Οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας πρέπει να έχουν οριστικοποιηθεί έως τις 25 Οκτωβρίου προκειμένου στη συνέχεια να ξεκινήσει η περίοδος πληρωμής τους (1η Νοεμβρίου έως 31 Δεκεμβρίου).
  • Οι πιο σημαντικές αλλαγές που σχεδιάζει το Υπουργείο Οικονομικών αφορούντα  κίνητρα σε φορολογούμενους που έχουν καταθέσει τις πινακίδες των οχημάτων τους να τις παραλάβουν και πάλι πληρώνοντας να αναλογούντα τέλη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προτάσεις για αλλαγές στα τέλη που θα πληρώσουν φέτος οι φορολογούμενοι για το έτος 2017 αφορούν:
  • Mείωση των τελών, ακόμη και κατά 10% για τα οχήματα άνω των 1.929 κυβικών εκατοστών τα οποία έχουν πρωτοκυκλοφορήσει πριν το 2005.
  • Mεγαλύτερη μείωση των τελών για τα οχήματα που έχουν πρωτοκυκλοφορήσει πριν το 2000.
  • Mείωση του ορίου ρύπων για την απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας από τα 90 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα εκπεμπόμενων ρύπων που ισχύει σήμερα στα 85 γραμμάρια ή και χαμηλότερα.
  • Aυξήσεις των τελών για οχήματα που έχουν κυκλοφορήσει πρώτη φορά, μετά το 2005.
Υπάρχει άλλη πρόταση, να υπολογίζονται τα τέλη με βάση τους εκπεμπόμενους ρύπους για οχήματα που έχουν πρωτοκυκλοφορήσει μετά το 2007 αντί για το Νοέμβριο του 2010 που ισχύει σήμερα.
toxrima.gr 
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.


grizosgatos.blog@gmail.com