Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Εμπειρογνώμονας για την τροφική δηλητηρίαση αποκαλύπτει 6 τροφές που αρνείται να φάει!

Έχοντας αφιερώσει πάνω από 20 χρόνια εργασίας με δικαστικές αγωγές για τροφικές δηλητηριάσεις, ο Bill Marler απλά δεν τρώει πια ορισμένα τρόφιμα.
Ο δικηγόρος, ο οποίος προσέφυγε στην δικαιοσύνη με αγωγές κατά εστιατορίου-αλυσίδας μετά από κρούσματα E.coli, δημοσίευσε ένα άρθρο, περιγράφοντας ποια τρόφιμα δεν έχουν καμία θέση στη διατροφή του.
Έχοντας κερδίσει περισσότερα από 600 εκατομμύρια δολάρια για τους πελάτες του που αφορούσαν περιπτώσεις τροφικής δηλητηρίασης, ο Marler αναφέρει ότι η εμπειρία του τον δίδαξε πως τα τρόφιμα αυτά δεν αξίζουν τον κίνδυνο.
Εδώ είναι τα τρόφιμα που τρομάζουν περισσότερο τον εμπειρογνώμονα
1. Στρείδια
oysters-istock
Τα οστρακοειδή είναι το φαγητό με το οποίο συνδέονται περισσότερο οι τροφιμογενείς νόσοι, τα τελευταία πέντε χρόνια σε σύγκριση με τις δύο προηγούμενες δεκαετίες. Ο ένοχος: το ζεσταμένο νερό. Σε παγκόσμιο επίπεδο, όταν το νερό ζεσταθεί, παράγει μικροβιακή ανάπτυξη, η οποία καταλήγει στα ωμά στρείδια και στην συνέχεια στους καταναλωτές.
2. Κομμένα ή προπλυμένα φρούτα και λαχανικά
fruit-veg-getty
Ο Marler λέει ότι ο ίδιος τα αποφεύγει "σαν την πανούκλα." Η ευκολία μπορεί να είναι ωραία, αλλά όσοι περισσότεροι άνθρωποι επεξεργάζονται το φαγητό τόσο περισσότερες οι πιθανότητες για μόλυνση. Δεν αξίζει το ρίσκο.
3. Ο βλαστός από το λάχανο
bean-sprouts
Ο βλαστός αυτός έχει άμεση σχέση με περισσότερες από 30 βακτηριακές επιδημίες (κυρίως την σαλμονέλα και την E. coli) κατά τις τελευταίες δύο δεκαετίες.
«Υπήρξαν πάρα πολλά περιστατικά για να μην δώσουμε προσοχή στον κίνδυνο μόλυνσης», λέει ο Marler. «Αυτά είναι από τα προϊόντα που απλά δεν τρώμε καθόλου».
4. Το ωμό κρέας
rare-meat-getty
Ο Marler συμβουλεύει: «Παραγγείλετε το κρέας σας μέτρια ή καλά ψημένο. Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, πρέπει να μαγειρεύονται σε 160 βαθμούς για να σκοτωθούν τα βακτήρια που μπορούν να προκαλέσουν E. coli ή σαλμονέλα.
5. Ωμά αυγά
egg-getty
Για όποιον θυμάται την επιδημία της σαλμονέλας την δεκαετία του 1980 και στις αρχές της δεκαετίας του '90, αυτό είναι απαγορευτικό. Σύμφωνα με τον Marler, η πιθανότητα του να πάθει κάποιος τροφική δηλητηρίαση από ωμά αυγά είναι πολύ χαμηλότερη σήμερα από ότι ήταν πριν από 20 χρόνια, αλλά ακόμα δεν παίζουμε με τις πιθανότητες.
6. Μη παστεριωμένο γάλα και χυμούς
glass-of-milk-getty
Ένα νέο κίνημα ενθαρρύνει τους ανθρώπους να πίνουν «ακατέργαστο» γάλα και χυμούς, υποστηρίζοντας ότι η παστερίωση καταστρέφει την θρεπτική αξία. Ο Marler λέει ότι η παστερίωση δεν είναι επικίνδυνη σε αντίθεση με αυτά που δεν είναι παστεριωμένα, που σημαίνει αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης από βακτήρια, ιούς και παράσιτα.
newmoney.gr 
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com