Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Οι όροι του ΔΝΤ για 4ο μνημόνιο

Πέντε όρους θέτει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για να μπει στο ελληνικό πρόγραμμα, όρους που ουσιαστικά συνθέτουν ένα νέο, πρόσθετο μνημόνιο.
Όπως φάνηκε από το περιθώριο της Συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας την περασμένη εβδομάδα στην Ουάσινγκτον, ευρωζώνη και ΔΝΤ κατέληξαν σε... συμφωνία για τη διαφωνία τους. Το Ταμείο εκτιμά πως το ελληνικό πρόγραμμα δεν βγαίνει χωρίς σημαντική ελάφρυνση του χρέους ενώ οι Ευρωπαίοι μένουν αμετακίνητοι στη συμφωνία του Μαΐου και δεν έχουν πρόθεση να συμφωνήσουν όλα τα μέτρα ελάφρυνσης από τώρα, αντί για το 2018.
Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται σε πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της η εφημερίδα «Επένδυση», αξιωματούχοι του Ταμείου ξεκαθάρισαν πως, εισήγηση για συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα με νέο δάνειο, θα γίνει μόνο υπό πέντε προϋποθέσεις: περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, νέες περικοπές στις υφιστάμενες συντάξεις, δραστική μείωση του αφορολόγητου, ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους και αναθεώρηση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα με τον πήχυ να κατεβαίνει στο 1,5%.
Η εφημερίδα γράφει πως το Μαξίμου έχει θορυβηθεί από τους όρους του Ταμείου, ειδικά αυτούς που αφορούν περικοπές στις συντάξεις και μείωση του αφορολόγητου, καθώς ουσιαστικά πρόκειται για νέο μνημόνιο.
news.gr 
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com