Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Ετοιμαστείτε! Έρχονται αυξήσεις μισθών στην Ελλάδα το 2017 (αυτό τουλάχιστον προβλέπει έρευνα της Αυστρίας)

Νομίζαμε ότι δεν θα έρθει ποτέ ξανά αυτή η ώρα. Και όμως! Έρχονται αυξήσεις μισθών στην Ελλάδα το 2017.
Αυτό τουλάχιστον προβλέπει μελέτη της γνωστής εταιρείας συμβούλων «Kienbaum», που δημοσιεύει σήμερα το Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ) και περιλαμβάνει τις εξελίξεις των μισθών σε 33 χώρες.
Η μελέτη προβλέπει ότι η αύξηση των μισθών των εργαζομένων στην Ελλάδα μέσα στο 2017, θα διαμορφωθεί κατά μέσο όρι στο 1,3%.
Σύμφωνα με τη μελέτη ο μέσος όρος αύξησης των μισθών των εργαζομένων στη Δυτική Ευρώπη μέσα στον επόμενο χρόνο θα ανέρχεται στο 2,5%. Να σημειωθεί ότι δεν έχει ληφθεί υπόψη το ποσοστό πληθωρισμού που αναμένεται να κυμαίνεται από 0,8% έως 2,2%.
Αύξηση θα παρουσιάσουν οι μισθοί και στις ανατολικοευρωπαϊκές χώρες, όπου π.χ. σε Ουγγαρία, Σλοβακία και Τσεχία μπορεί να φθάσει έως 4% ή ακόμη και 5% για εξειδικευμένο προσωπικό, ενώ στην Κροατία και τη Σλοβενία η αύξηση θα παραμείνει κάτω του 2%.
Όπως αναφέρεται στη μελέτη, η εξέλιξη του εισοδήματος στη Δυτική Ευρώπη εξαρτάται, κυρίως, από το πως θα πάνε οι επιχειρήσεις. Ενώ στη Δανία και τη Νορβηγία μεγαλύτερο ρόλο παίζει η απόδοση των συνεργατών και στην Αυστρία σημαντική επίδραση -έως και 50%- στη διαμόρφωση των μισθών έχουν οι διαπραγματεύσεις για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Να σημειωθεί ότι η πρόβλεψη για τους μισθούς της Αυστρίας είναι ότι θα αυξηθούν κατά 2,8% για τους εργαζόμενους και κατά 3,5% για τα διευθυντικά στελέχη.
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)
 huffingtonpost.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.


grizosgatos.blog@gmail.com