Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Άλλοι ζουν με 200 ευρώ, άλλοι με 2.000! Διακρίσεις και στις περικοπές!

Τα παράδοξα δεν έχουν τέλος για την κυβέρνηση της «Πρώτη Φορά Αριστεράς»!

Συνταξιούχοι από 56-65 ετών λαμβάνουν τα υψηλότερα ποσά σύνταξης - Καμία μεταβολή σε αυτά τα ποσά!
Της Αμέλιας Αναστασάκη
Αυτό θα πει κυβέρνηση Αριστεράς! Και ενώ ξεκίνησε την «καριέρα» της με το σύνθημα «όχι στις αδικίες και στις ανισορροπίες», φαίνεται πως η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα συνεχίζει να ευνοεί όσους έπαιρναν όχι μόνο υψηλές συντάξεις, αλλά και όσους βγήκαν στη σύνταξη σε ηλικία κάτω των 65 ετών!
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της έκθεσης του Ενιαίου Συστήματος πληρωμών συντάξεων «Ήλιος», συνταξιούχοι γήρατος ηλικίας από 51-55 ετών λαμβάνουν κατά μέσο όρο σύνταξη 1.146,88 ευρώ!
Συνταξιούχοι ηλικίας από 56-60 ετών συντάξεις 1.236.45 ευρώ, ενώ όσοι είναι από 61-65 ετών παίρνουν συντάξεις που κυμαίνονται στα 1.060,75 ευρώ! Να σημειωθεί ότι αυτά τα ποσά με τις μειώσεις και τις περικοπές που έφερε ο νόμος Κατρούγκαλου δεν έχουν υποστεί καμία μείωση!
Δείτε παρακάτω αναλυτικά τις αδικίες
pinakas a
Εάν κάποιος παρατηρήσει αναλυτικά τα παραπάνω στοιχεία θα διακρίνει μόνο αδικίες! Αφού ο μέσος όρος των συντάξεων αναπηρίας και θανάτου είναι κάτω από το μισό των συντάξεων γήρατος, στις ηλικίες από 50-65 ετών!
Τα λεγόμενα Ευγενή Ταμεία, με το πέρας των Μνημονίων έδειξαν ότι τελικά είναι... πολυτελή!

Και μέσα σε όλα αυτά; Υπάρχει και μία ξεχωριστή κατηγορία συνταξιούχων, η λεγόμενη «ευνοημένοι», που συνεχίζουν να μένουν στο απυρόβλητο των μειώσεων! Είναι οι συνταξιούχοι των ΔΕΚΟ-(δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμοί), ΟΤΕ κ.α. που ναι μεν δέχτηκαν μειώσεις, αλλά μικρής αν σκεφτεί κανείς όχι μόνο τα υπέρογκα ποσά που λάμβαναν αλλά και τις τεράστιες περικοπές που έχουν υποστεί άλλες κατηγορίες συνταξιούχων! Η κυβέρνηση της Αριστεράς δοκιμάζει τη μεγαλύτερη μερίδα της κατατρεγμένης τρίτης ηλικίας, ενώ εκείνους τους αφήνει κυριολεκτικά στο απυρόβλητο!
Σε μία περίοδο που οι μειώσεις έχουν αλλάξει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς σχεδόν όλων των Ελλήνων, υπάρχουν αυτοί οι συνταξιούχοι που ναι μεν δέχτηκαν περικοπές στις αποδοχές τους, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι αντιμετωπίζουν ακόμα και με αυτές, οικονομικό ή βιοποριστικό πρόβλημα.
Ο Αλέξης Τσίπρας και η «κυβερνητική συμμορία των περικοπών» αποφάσισαν να προχωρήσουν σε... επιλεκτική αφαίμαξη. Και ναι μεν δέχτηκαν μειώσεις και περικοπές στις αποδοχές τους, αυτές όμως δεν ξεπέρασαν το 8-10%, όπως για παράδειγμα συνέβη στο ευνοημένο συνταξιοδοτικό καθεστώς των συνταξιούχων από τα πρώην ειδικά ταμεία των τραπεζών και των ΔΕΚΟ. Και μετά τις κρατικές χρηματοδοτήσεις στον τομέα ασφάλισης της ΔΕΗ με τη μορφή της «αντιπαροχής έναντι της περιουσίας», του άλλοτε «ευγενούς» και αυτοτελούς Ταμείου, αλλά και της κρατικής χρηματοδότησης προς το ΤΑΠ-ΟΤΕ, η κυβέρνηση που υποσχόταν προεκλογικά εξυγίανση σε όλα δίνει ακόμα και με τις μειώσεις παχυλές-συγκριτικά με άλλα Ταμεία- συντάξεις.
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com