Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

10 τρόποι για να πείτε συγγνώμη

Στις σχέσεις, πληγώνουμε ο ένας τον άλλο, κάποιες φορές χωρίς να το θέλουμε. Μόλις καταλάβουμε το λάθος μας, θέλουμε να πούμε συγνώμη για να διορθώσουμε τα πράγματα. Πολλές φορές όμως, το να πούμε συγγνώμη είναι πολύ δύσκολο, αν όχι απίθανο. Μας κάνει να αισθανόμαστε ευάλωτοι και γενικά είναι μια δύσκολη διαδικασία.
Πριν πούμε συγγνώμη, είναι σημαντικό να προετοιμαστούμε κατάλληλα, ώστε να είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε κάθε απάντηση (συμπεριλαμβανομένων και των αρνητικών απαντήσεων). Ανάλογα με το τι έχετε κάνει, μπορεί ο σύντροφός σας να χρειαστεί λίγο περισσότερο χρόνο για να αποδεχθεί την κίνησή σας. Αν δεν ξέρετε πώς να εκφάσετε τη μεταμέλειά σας, σας δίνουμε μερικές ιδέες.
1. Πείτε το με λέξεις
Κάντε τον/τη σύντροφό σας να καταλάβει ότι γνωρίζετε τι τον/την πλήγωσε.

2. Πείτε το με μια ματιά
Κοιτάξτε στα μάτια τον άνθρωπό σας και πείτε ειλικρινά συγνώμη. Aν το βλέμμα σας είναι αδιάφορο, αν γελάτε ή έχετε κάποια άλλη έκφραση στο πρόσωπό σας, ο σύντροφός σας θα θεωρήσει πως δεν το εννοείτε.

3. Πείτε το με ένα άγγιγμα
Όταν θα είστε έτοιμος/η να πείτε συγνώμη, αγγίξτε απαλά τον ανθρωπό σας- θα του περάσετε το μήνυμα ότι ενδιαφέρεστε.

4. Πείτε το με ένα σημείωμα
Δεν τα πάτε καλά με τα λόγια; Δυσκολεύεστε να βρείτε τις κατάλληλες λέξεις; Γράψτε ένα σημείωμα και αποτυπώστε εκεί το πώς νιώθετε για ό,τι συνέβη. Δώστε του/της να καταλάβει, ότι ακόμη κι αν χρειαστείτε λίγο χρόνο,θέλετε τη συγχώρεσή του/της.

5. Πείτε το με ένα δώρο
Ένα μικρό δώρο ή ένα λουλούδι μπορεί να βοηθήσει. Προσοχή όμως! Μην χρησιμοποιείτε υπερβολικά αυτή τη μέθοδο, για να μην πιστέψει ο σύντροφός σας ότι προσπαθείτε να τον/την εξαγοράσετε και να επαναλάβετε στο μέλλον αυτή τη συμπεριφορά.

6. Πείτε το με ένα συναίσθημα
Το χιούμορ δεν έχει θέση εδώ. Ο σύντροφός σας περιμένει να ακούσει στη φωνή σας και να δει στο πρόσωπό σας ότι καταλάβατε ότι τον έχετε πληγώσει, ότι αναλαμβάνετε την ευθύνη και ότι μπορείτε να επανορθώσετε.

7. Πείτε το με μια πράξη
Υπάρχει κάτι που σας ζητούσε επίμονα ο/η σύντροφός σας και πάντα αναβάλλατε; Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να το κάνετε πράξη. Μην το κάνετε μόνο με την προσδοκία της συγχώρεσης ή ως ανταπόδοση. Αργότερα, όταν θα έλθει η στιγμή να πείτε συγνώμη μπορείτε να επισημάνετε ότι αυτή η πράξη σας ήταν μέρος της προσπάθειάς σας να επανορθώσετε.

8. Πείτε το με μια θυσία
Αν κάνατε κάποιο «σοβαρό παράπτωμα», ίσως πρέπει να κάνετε το «κάτι παραπάνω» για να το αποδείξετε. Σκεφθείτε να κάνετε κάτι που μπορεί να έχει μεγάλη σημασία για τον/τη σύντροφό σας, ώστε να περάσετε το μήνυμα ότι έχετε μετανιώσει.

9. Δείξτε κατανόηση
Δείξτε ότι κατανοείτε τι προκαλέσατε στον/στη σύντροφό σας με αυτό που κάνατε.

10. Πείτε συγγνώμη με σεξ
Είναι το λεγόμενο «σεξ της συμφιλίωσης». Αυτό θα πρέπει να είναι το τελευταίο σας χαρτί.

stogiatro.gr 
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com