Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Παραλίες που κανείς δεν πρέπει να επισκέπτεται

Από το Μπαλί ως τη Χαβάη και την Κόστα Ρίκα ως τις Μαλδίβες η οικουμένη είναι γεμάτη από ειδυλλιακές παραλίες που περιμένουν τις ορδές των τουριστών να τους χαρίσουν στιγμές δροσιάς και ξενοιασιάς.
Εξωτικοί προορισμοί έτοιμοι να παράσχουν αφειδώς τα πλούσια ελέη της Μητέρας Φύσης, ξεκουράζοντας το μάτι του επισκέπτη και αγαλλιάζοντας την ψυχή του.
Τα πράγματα δεν είναι ωστόσο πάντα έτσι όπως φαίνονται, καθώς κάτω από τα γαλαζοπράσινα νερά και την αταραξία του τοπίου καραδοκούν ορατοί και αόρατοι κίνδυνοι έτοιμοι να μετατρέψουν τη γυροβολιά στην ακτή σε παιχνίδι με τον ίδιο τον θάνατο.
Οι εικόνες δεν είναι μάλιστα αναγκαστικά μάρτυρες, καθώς την ώρα που σε κάποιες οι απειλές είναι κάτι παραπάνω από οφθαλμοφανείς, σε άλλες ο κίνδυνος έρχεται από κει που δεν τον περιμένεις.
Ιδού λοιπόν μια σειρά από παραλίες που κανείς δεν επισκέπτεται ή δεν πρέπει να επισκέπτεται, εκτός κι αν φλερτάρει με τα όρια της ανθρώπινης ζωής…

Παραλία Haina - Δομινικανή Δημοκρατία

dmnnanbsccgs1
Εδώ μιλάμε για μια παραλία που αποκαλείται κοινώς «Δομινικανό Τσέρνομπιλ» και καθόλου άδικα, μιας και τα επίπεδα συγκέντρωσης του μολύβδου έχουν ξεπεράσει κάθε λογικό και παράλογο όριο. Σύμφωνα με εκθέσεις των τοπικών υγειονομικών αρχών αλλά και ανεξάρτητων οργανισμών, η πλειονότητα των κατοίκων της περιοχής μαστίζεται από κάποιας μορφής δηλητηρίαση από μόλυβδο.
dmnnanbsccgs11ab
Αναμφίβολα μια από τις πιο μολυσμένες παραλίες της οικουμένης, στη θέα της και μόνο κανείς δεν σκέφτεται να κάνει μια βουτιά…

Κόλπος Port Phillip - Μελβούρνη, Αυστραλία

dmnnanbsccgs2
Το Port Phillip είναι μια από τις ωραιότερες τοποθεσίες της Μελβούρνης, τα νερά του ωστόσο είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία. Κι ενώ σε πολλά σημεία ο λόγος είναι προφανής, σε άλλα η μόλυνση δεν είναι ορατή. Υπάρχει όμως και δεν είναι παίξε γέλασε. Το 2005 εξάλλου η κυβέρνηση παραδέχτηκε πως δεν μπορεί να καθαρίσει την παραλία, καθώς περισσότεροι από 300 αγωγοί λυμάτων χύνονταν στον γραφικό κατά τα άλλα κόλπο της Βικτόρια.
dmnnanbsccgs22
Δεν είναι όμως μόνο η μόλυνση των νερών, καθώς η άμμος είναι γεμάτη από σπασμένα γυαλιά, σύριγγες, πλαστικά και όλων των λογιών τα ανθρώπινα απορρίμματα…
Η  συνέχεια του άρθρου εδώ: newsbeast
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com