Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Για γέλια ή για …κλάματα;



Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

Τελικά υπερψηφίστηκαν χτες το βράδυ τα «πάντα όλα» (για να θυμηθούμε και τον φίλο μας Νίκο Αλέφαντο).
      Προέκυψε, αιφνιδίως, και η «παραίτηση» της κ Κατριβάνου που μου έφερε στο νου (αναρωτιέμαι γιατί) την περυσινή «παραίτηση» του Γαβριήλ Σακελλαρίδη (που ΔΕΝ τον γνωρίζω αλλά καθώς γνωρίζω την κ Ράνια Τζίμα, παίρνω την ευκαιρία και τους εύχομαι «βίονανθόσπαρτον» και πολλούς απογόνους).
      Διαβάζω σήμερα σε οικονομικά έντυπα και ιστοσελίδες ότι ΕΠΕΣΕ στο ΧΑΜΗΛΟ 7.28% το Ελληνικό 10ετές ομόλογο!!!
       Προσθέστε αυτό στο προσφάτως «επαναληφθέν»από Πρωθυπουργικά χείλη (εάν δεν απατώμαι) ιστορικό πλέον σλόγκαν των κκ Παπακωννσταντίνου, Παπαδήμου, Σαμαρά και Βενιζέλου «του χρόνου βγαίνουμε στις αγορές» και θαυμάστε:
       Στο 7.28% το ελληνικό 10ετές…
      Θα παραθέσω σε γεωγραφική κατάταξη, πηγαίνοντας από ανατολικά προς δυτικά όπως το κάνει κάθε μέρα ο Ήλιος που ανατέλλει και δύει επί δικαίων και αδίκων, συναφή 10ετή:
      Στο 1.46% το Ιταλικό 10ετές.
      Στο 1.55% το Ισπανικό 10ετές.
      Στο 3.08% το Πορτογαλικό 10ετές.
      Στο 0.81% το Ιρλανδικό 10ετές.
      Για το Γερμανικό 10ετές ομόλογο που είναι στο 0.15% και το Ολλανδικό στο 0.37% δεν λέμε τίποτε όπως ΔΕΝ λέμε και για το -0.32% του Ελβετικού (ναι, σωστά το βλέπετε είναι….μείον)…
Άντε να βγούμε, λοιπόν,στις αγορές όπου βλέπω (ανάθεμα την πρεσβυωπία μου) ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ παραταγμένους στη σειρά να στριμώχνονται σπρώχνοντας ο ένα τους άλλους για να διεκδικήσουν ΕΛΛΗΝΙΚΑ 10ετή ομόλογα!!!
 Τώρα, γελάμε ή…κλαίμε;
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com